10 Μαρτίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1296 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στη βυζαντινή αρχόντισσα της Μακεδονίας, την Καστοριά, εξέδραμαν  το Σάββατο 8 Μαρτίου 2019, τα μεγάλα κορίτσια των Κατηχητικών Συντροφιών του Ιερού Ναού  Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης.

Το Λαογραφικό Μουσείο κέρινων ομοιωμάτων στο Μαυροχώρι ήταν ο πρώτος Σταθμός τους. Οι ιδιοκτήτες του Μουσείου, δάσκαλοι στο επάγγελμα, ξενάγησαν  με καταπληκτική παραστατικότητα τις εκδρομείς στους ιδιόκτητους χώρους του Μουσείου, το οποίο δημιούργησαν με καταπληκτικό μεράκι και με πολύ προσωπικό κόπο. Η περιδιάβαση στους όμορφους χώρους με τα εντυπωσιακά εκθέματα μετέφερε τα παιδιά στην παραδοσιακή κοινωνία του 17ου αιώνα. Μετά το δείπνο, σε μια παραλίμνια πιτσαρία, τα κορίτσια κατευθύνθηκαν στο Ξενοδοχείο, το οποίο τους μάγεψε με την καταπληκτική του  θέα  στη λίμνη.

Το Σάββατο 9 Μαρτίου 2019, οι εκδρομείς επισκέφτηκαν την Ιερά Μονή της Παναγίας στην Κλεισούρα, στην οποία ασκήτεψε η Οσία Σοφία η εκ Πόντου καταγομένη. Η Γερόντισσα Εφραιμία υποδέχθηκε πολύ φιλόφρονα και  στοργικά την παρέα των κατηχητόπουλων, διηγήθηκε με γλαφυρό και βιωματικό τρόπο  τη ζωή της Οσίας, στην οποία συμπλέκονταν εντυπωσιακά το θαύμα με την πραγματικότητα.

Αμέσως μετά, τα κορίτσια, αφού επισκέφτηκαν το Σπήλαιο του Δράκου και το Μουσείο του Νεράτζη –Αιβαζή, κατέληξαν σε μια παραδοσιακή ταβέρνα για το μεσημεριανό φαγητό, το οποίο επισφραγίστηκε με τραγούδι και χορό.

Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με βόλτα στη λίμνη, παγωτό και βάφλες.

Στο δρόμο της επιστροφής  εκπονήθηκαν τα σχέδια για την επόμενη εκδρομή Θεού θέλοντος και Σεβασμιωτάτου ευλογούντος πάντα!

Εκ του Γραφείου Τύπου