18 Φεβρουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1614 προβολές
Δελτίο Τύπου
Εξεδήμησε προς Κύριον το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Φεβρουαρίου 2016 ο πολυσέβαστος αιωνόβιος γέροντας και επί σειρά πολλών ετών κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Γαβριήλ Μεταλλίδης.
Ο μακαριστός, γεννημένος πριν από έναν αιώνα στην Αμάσεια του Πόντου, διετέλεσε για δεκαετίες προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Συκεών και τιμήθηκε με το οφφίκιο του Μεγάλου Εκκλησιάρχου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας, πληροφορηθείς την εκδημία του σεβαστού γέροντος, μετέβη στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χορτιάτη, όπου εξετέθη το σκήνωμά του σε προσκήνυση, για να τελέσει το πρώτο τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του.
Τρισάγιο τέλεσε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Προύσης κ. Ελπιδοφόρος, εκ του Οικουμενικού Πατριαρχείου, για να τιμήσει τον εκλιπόντα για την προσφορά του και τη διακονία του στη Μητέρα Εκκλησία.
Η εξόδιος ακολουθία του γέροντος Γαβριήλ Μεταλλίδη θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016 και ώρα 11 π.μ. στην προαναφερθείσα Ιερά Μονή όπου και θα ταφεί το σκήνωμά του.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως