3 Οκτωβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1243 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στα «Γεγονότα του 1955 στην Κωνσταντινούπολη» ήταν αφιερωμένη η εκδήλωση μνήμης πού διοργάνωσαν η Ένωση Ομογενών εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με τον Δήμο Νεάπολης – Συκεών καί τό Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιηθήκε την 1η Οκτωβρίου στο Κλειστό Θέατρο Νεάπολης παρουσία πολυπληθούς κοινού, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Καθηγητής του Ε.Μ.Π. και Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών κ. Νικόλαος Ουζούνογλου, με θέμα: «Η μνήμη των Σεπτεμβριανών του 1955 και ο Αγώνας της Ρωμιοσύνης της Πόλης παντού για αναζωογόνηση», και ο Ομότιμος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής τού Α.Π.Θ. κ. Βασίλειος Γιούλτσης, με θέμα: «Σεπτεμβριανά του 1955. Εμείς κι Εκείνοι – Ιστορία και μνήμη», ενώ ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσε η έκθεση, -υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Διευθυντή του Μουσείου κ. Κωνσταντίνου Νίγδελη-, φωτογραφικού υλικού των Γεγονότων μέσα από τον φωτογραφικό φακό του αειμνήστου Δημητρίου Καλούμενου.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο, -προσκεκλημένος της εκδήλωσης-, και τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα εκπροσώπησε ο Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως