1 Ιουλίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1559 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 25 Ιουνίου 2017 πραγματοποιήθηκε μαθητική συναυλία από τη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Ιωσήφ ο Υμνογράφος» για τη λήξη της εκπαιδευτικής χρονιάς 2016-2017.

Στο φιλόξενο και γραφικό χώρο του παρεκκλησίου Τιμίου Προδρόμου Ν. Ευκαρπίας οι μικροί μαθητές της Σχολής παρουσίασαν σε μια όμορφη εκδήλωση το έργο τους και καταχειροκροτήθηκαν από τους γονείς, αλλά και το κοινό, που κατέκλυσε τον περιβάλλοντα χώρο του αγιάσματος.

Το πρόγραμμα άνοιξε ο παιδικός ψαλτικός χορός της Σχολής ψάλλοντας επίκαιρους ύμνους, ενώ ακολούθησε  η παιδική ορχήστρα, που έκανε την πρώτη της δημόσια εμφάνιση, αποσπώντας ιδιαίτερα θετικές κριτικές. Οι μικροί μας μουσικοί, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους-υπευθύνους της ορχήστρας κ. Ιωάννη Κουσουλάκη (βιολί) και Αθανάσιο Ξενούδη (κανονάκι), παρουσίασαν σύντομο πρόγραμμα παραδοσιακών τραγουδιών, ενώ ακολούθησε σολιστική απόδοση κομματιών που διδάχθηκαν κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους.

Στο δεύτερο μέρος, η παιδική χορωδία της Σχολής, που αποτελείται από το τμήμα της Μουσικοκινητικής Αγωγής (παιδιά 4-7 ετών) με διδάσκουσα τη μουσικοπαιδαγωγό  κα. Αποστολία Γοργολίτσα και της Εισαγωγής στη Βυζαντινή μουσική (παιδιά 8-12 ετών) με διδάσκοντα τον εκπαιδευτικό κ. Κωνσταντίνο Βοσκίδη τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια απ’  όλη την Ελλάδα. Τη χορωδία συνόδευσαν, εκτός των καθηγητών της Σχολής μας, οι μουσικοί Παναγιώτης Σάκκουλας (λαούτο), Θανάσης Μητσάτσικας (κλαρίνο) και Θάνος Καρανάσιος (βιολί).

Ακολούθησε σύντομος χαιρετισμός από τον οικοδεσπότη της βραδιάς π. Ιωάννη Δημητριάδη, προϊστάμενο του Ιερού Ναού αγίων Γεωργίου και Ιωάννου του Χρυσοστόμου Ν. Ευκαρπίας, απονομή των Πτυχίων και Διπλωμάτων Βυζαντινής μουσικής στους νέους αποφοίτους της Σχολής, ενώ η εκδήλωση έκλεισε με ένα κέρασμα που προσφέρθηκε ευγενώς στους μαθητές, αλλά και σε όλους τους παρευρισκομένους, υπό τους ήχους παραδοσιακών μελωδιών.

Ευχαριστούμε θερμά την ενορία του αγίου Γεωργίου Ν. Ευκαρπίας για τη φιλοξενία, αλλά και όσους παρευρέθησαν στη συναυλία των μαθητών και επιβράβευσαν με τον τρόπο αυτόν τις προσπάθειές τους. Τέλος, σε όλους τους αγαπημένους μαθητές μας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι!

 

Εκ της Σχολής