11 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 912 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την επερχόμενη μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας, συνεργατών του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2019 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης εορταστική εκδήλωση, την οποία οργάνωσε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων προς τιμήν των συνεργατών του ενοριακού έργου και στην οποία συμμετείχαν η παραδοσιακή χορωδία και τα χορευτικά τμήματα της ενορίας. 

 

Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρέθηκε και πάλι ανάμεσα σε παλιούς γνώριμους και συνεργάτες από την εποχή που διακονούσε ως προϊστάμενος τον Ιερό Ναό, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πατέρες του Ναού και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

 

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο καθηγητής του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Μιχαήλ Τρίτος, ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια το θέμα «Κοινωνικές αντιλήψεις του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως

The requested photo source cannot be loaded at this time.