17 Φεβρουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 855 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με αφορμή την παρελθούσα μνήμη των Αγίων Αποστόλων Ακύλα και Πρίσκιλλας, συνεργατών του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 στο Καραπάντσειο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης εορταστική εκδήλωση, την οποία οργάνωσε ο Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Αμπελοκήπων προς τιμήν των συνεργατών του ενοριακού έργου και στην οποία συμμετείχαν η παραδοσιακή χορωδία και τα χορευτικά τμήματα της ενορίας.

Την εκδήλωση ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος στον σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε, μεταξύ άλλων, τη χαρά και τη συγκίνησή του που βρέθηκε και πάλι ανάμεσα σε παλιούς γνώριμους και συνεργάτες από την εποχή που διακονούσε ως προϊστάμενος τον Ιερό Ναό, ενώ δεν παρέλειψε να συγχαρεί τους πατέρες του Ναού και τους συντελεστές της εκδήλωσης.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης και Α’ Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ενώ κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος Ντελής, Καθηγούμενος της Ιεράς Σταυροπηγιακής Μονής Γηρομερίου Φιλιατών Θεσπρωτίας, ο οποίος ανέπτυξε εμπεριστατωμένα και με σαφήνεια το θέμα «Ακύλας και Πρίσκιλλα – Ζεύγος πρότυπο στη διακονία της ενοριακής ζωής».