18 Φεβρουαρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1917 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Η Γυναικεία  Χορωδία της Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» και η θεατρική της ομάδα το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου, βρέθηκαν στην Άρτα προσκεκλημένες από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Άρτης κ. Καλλίνικο με σκοπό την παρουσίαση  του θεατρικού δρώμενου «Άγιος Μάξιμος ο Απόστολος του Βορρά».

Το πρωί της Κυριακής 17 Φεβρουαρίου 2019,  η μεγάλη  καλλιτεχνική συντροφιά είχε την ευλογία να εκκλησιαστεί στον μοναδικό ανά την Ελλάδα Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου του Γραικού και να ασπαστεί τα χαριτόβρυτα λείψανα του, καθώς  και να προσκυνήσει  λείψανο από τον όσιο Πορφύριο τον Καυσοκαλυβίτη, το οποίο είναι θησαυρισμένο στο ομώνυμο παρεκκλήσιο. Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι η  όλη διοργάνωση ανατέθηκε στη Χορωδία της Μητρόπολης από την Ιερά  Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Κατά κοινή ομολογία, οι ηθοποιοί ενσάρκωσαν το ρόλο τους με καταπληκτική επιτυχία και δημιούργησαν μια μυσταγωγική ατμόσφαιρα. Κατασυγκινημένοι οι υπέρ 600 θεατές εβίωσαν, μέσω του θεατρικού, στιγμές από την οσιακή ζωή και το μαρτύριο του Αγίου Μαξίμου του Γραικού. Μελωδικά εμπλούτισε τις σκηνές η Γυναικεία Χορωδία με έντεχνα τραγούδια.

Χαιρετισμούς απεύθυναν οι Σεβασμιώτατοι Άρτης κ. Καλλίνικος, Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας και ο Βατοπαιδινός μοναχός π. Αδριανός, ο οποίος εκπροσωπούσε τον ασθενούντα σεπτό Ηγούμενο της Ι.Μ.Μ Βατοπαιδίου Γέροντα Εφραίμ.

Κατά το διήμερο της παραμονής της  στην Άρτα, η συντροφιά είχε την ευκαιρία να επισκεφτεί την Παναγία την Παρηγορίτισσα, την αγία Θεοδώρα τη Βασίλισσα της Άρτας και φυσικά το θρυλικό γεφύρι της Άρτας.

Με τις ευχές του Γέροντος της Σεβασμιωτάτου κ.  Βαρνάβα ετοιμάζεται ολοταχώς και για άλλα και για …αλλού.

Εκ του Γραφείου Τύπου