24 Μαρτίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1115 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019, η θεατρική ομάδα της Μητρόπολης και η Γυναικεία χορωδία «Αγία Κασσιανή η υμνογράφος» παρουσίασαν, καλεσμένοι από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο, στο Θέατρο « Μελίνα Μερκούρη» το θεατρικό δρώμενο «O Άγιος Μάξιμος, ο Απόστολος του Βορρά».

Κατά κοινή ομολογία, ήταν μία παράσταση η οποία προκάλεσε ρίγη συγκίνησης και βοήθησε το κοινό να κάνει χρήσιμες αναγωγές στην σύγχρονη εκκλησιαστική ιστορία και να εξάγει ωφέλιμα συμπεράσματα.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, στο κλείσιμο, αφορμώμενος από την υπόθεση  του δρώμενου  υπογράμμισε την προσφορά του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τους αγώνες του  υπέρ της Ορθοδοξίας. Ο Σεβασμιώτατος επικαλούμενος, επίσης, το λόγο του αγίου Μαξίμου υπέρ της φιλτάτης Γραικίας κάλεσε όλους να εκδηλώνουν έμπρακτα την αγάπη τους  για την πατρίδα και να αντιστέκονται  στην προδοτική μεθόδευση του «ξεπουλήματός της». Τέλος, απηύθυνε ευχαριστίες στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, ο οποίος ασμένως έδωσε την ευλογία του στα πνευματικά του παιδιά να παρουσιάσουν τον « Άγιο Μάξιμο» στην «αδελφή» Ιερά  Μητρόπολη Καλαμαριάς.

Η θεατρική ομάδα και η Χορωδία νιώθουν βαθιά ευγνωμοσύνη  προς το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνο,  για την πλούσια φιλοξενία και την πατρική φροντίδα που απήλαυσαν στο διάστημα της διοργάνωσης της εκδήλωσης. Χάριτες οφείλουν ακόμα και προς τον πατέρα Θεόδωρο Τσαμπατζίδη για την εξασφάλιση της υλικοτεχνικής υποδομής.

Εκ του Γραφείου Τύπου