13 Φεβρουαρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1115 προβολές

Δελτίο Τύπου

Ο κύκλος νέων μητέρων του Ιερού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Πολίχνης Θεσσαλονίκης την Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015 παρουσίασε μια απλή , λιτή αλλά μεστή νοημάτων και ιερών συμβολισμών εκδήλωση για το ιερό και συνάμα μοναδικό πρόσωπο της μητέρας .

Τη γιορτή τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , οι πατέρες του Ιερού Ναού καθώς και οι Γέροντες Διονύσιος και Χρυσόστομος από την αδελφότητα των Καρτσωναίων του Αγίου ¨Ορους .

Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» απέδωσε όμορφα τραγούδια στα οποία ιχνογραφούνταν το πρόσωπο της μητέρας .

Τα κείμενα τα επικεντρωμένα στις θυσίες και στην αγάπη της μητέρας , η προβολή των διαφανειών , η οποία φώτισε την υπομονή και την καρτερία της «μαρτυρικής «μητέρας του Ιερού Αυγουστίνου , Μόνικας, ζέσταναν τις καρδιές και ύγραναν τα μάτια .

Όταν πήρε το λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας αποκάλυψε τη σκηνή της Υπαπαντής και τόνισε ότι έργο των μητέρων είναι να προσάγουν τα παιδιά τους στο Θεό όπως έκανε η Παναγία Μητέρα μας την ημέρα της Υπαπαντής.

Στο τέλος , ο Σεβασμιώτατος πρόσφερε σε όλες τις παρευρισκόμενες κυρίες ένα αναμνηστικό δώρο μαζί με την εικόνα της Αγίας Μόνικας.

Εκ του Γραφείου Τύπου