16 Φεβρουαρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 2727 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2016 στην Κεντρική Σκηνή του Κέντρου Πολιτισμού Δυτικής Θεσσαλονίκης «Σωκράτης Καραντινός» σε μια σεμνή, αλλά πολυσήμαντη εκδήλωση, τιμήθηκε ο θεσμός της οικογένειας και συγχρόνως το σεπτό πρόσωπο και το πολύμοχθο έργο της μητέρας. Η Εκδήλωση υπήρξε αποκύημα της αγαστής συνεργασίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους.

Η Εκδήλωση άνοιξε με τον ενθουσιαστικό και δυναμικό λόγο του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα, ο οποίος, αφού επεσήμανε τους κινδύνους που εγκυμονεί η αποϊεροποίηση του θεσμού της οικογένειας, τόνισε τη πολύτιμη συμβολή της πολύτεκνης οικογένειας στην ελληνική κοινωνία. (βίντεο)

Στη συνέχεια, το λόγο έλαβε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου Αγίου Όρους Γέροντας Εφραίμ. Ο Σεβαστός Γέροντας Εφραίμ, μέσα από ένα λόγο γνήσια πατερικό και μεστό πνευματικών νοημάτων, υπογράμμισε την ιερότητα και την αξία του θεσμού της οικογένειας. (βίντεο)

Η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως, «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», προκάλεσε ρίγη συγκινήσεως στο πολυπληθές ακροατήριο μέσα από τα μελωδικά τραγούδια της και κατάφερε να ταξιδέψει το κοινό στη μακρινή Μεγαλόννησο μέσα από την πετυχημένη αναπαράσταση-δίκην δρώμενου- του Κυπριακού γάμου.

«Πόσο κοστίζει μία βέρα;» ήταν ο τίτλος της προβολής διαφανειών που καθήλωσε τους ακροατές και ανάδευσε όμορφα συναισθήματα στις καρδιές τους. Ιδιαιτέρως συγκινητική ήταν η στιγμή που 115 υπερπολύτεκνες μητέρες βραβεύτηκαν με το χρηματικό ποσό των 100 ευρώ από τον Καθηγούμενο Γέροντα Εφραίμ και με έναν έπαινο τιμής –τιμής ενθύμημα-από τον Σεβασμιώτατο κ.Βαρνάβα.

Ενδόμυχη ήταν η ευχή όλων να προστατεύσει ο Θεός την ελληνική οικογένεια και να αναδείξει άγιες μητέρες.

Εκ του Γραφείου Τύπου