5 Ιανουαρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1769 προβολές

Την Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017 πραγματοποιήθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης εκδήλωση για τα παιδιά του προσωπικού Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς και των αυτοτελών αστυνομικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στη Θεσσαλονίκη. Στην εκδήλωση απονεμήθηκαν τιμητικοί έπαινοι και συμβολικά δώρα στα παιδιά που πέτυχαν στις Πανελλήνιες εξετάσεις του έτους 2016 και εισήχθησαν σε Ανώτατα και Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, καθώς και στις Αστυνομικές και Στρατιωτικές Σχολές.

Το καλωσόρισμα απηύθυνε ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγος Μιχαήλ Καραμαλάκης, ο οποίος ως οικοδεσπότης συνεχάρη τα παιδιά για τις επιτυχίες τους.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και χαιρέτισαν ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, Πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας κ. Αχιλλέας Ζαπράνης, η αναπληρώτρια Πρύτανης Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Βαρσαμίδης, ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου κ. Πέτρος Σούλας.

Παρέστησαν οι αστυνομικές αρχές της πόλεως, το αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό της Γ.Α.Δ.Θ., ενώ μετά το πέρας των βραβεύσεων, ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος απένειμε τιμητικές πλακέτες στον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης, στον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και στην μπάντα του Τμήματος Μουσικής της Αστυνομίας, που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση.

Ακολουθεί το μήνυμα-επιστολή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Βαρνάβα προς τα παιδιά των αστυνομικών που εισήλθαν στο Πανεπιστήμιο, την οποία ανέγνωσε ο εκπρόσωπός του στην εκδήλωση, π. Βασίλειος Καλλιακμάνης.

Αγαπητά μου παιδιά,

Σας συγχαίρω για την επιτυχία σας και σας εύχομαι καλές σπουδές, καλή και ευλογημένη χρονιά. Επιτρέψτε μου με την ευκαιρία της τιμητικής πρόσκλησης εκ μέρους του Γενικού Επιθεωρητού της Αστυνομίας κ. Μιχαήλ Καραμαλάκη να σας απευθύνω ορισμένες πατρικές σκέψεις. Εμείς οι μεγαλύτεροι, ζήσαμε τη νεότητά μας σε δυσκολότερες εποχές από τις δικές σας. Είχαμε όμως τις ίδιες ανησυχίες, τα ίδια όνειρα, τον ίδιο ενθουσιασμό, τα ίδια ηθικά διλήμματα, τις ίδιες απογοητεύσεις με σας. Έχετε δίκιο να αμφισβητείτε τους μεγάλους, οι οποίοι συχνά άλλα λένε και άλλα πράττουν. Οι οποίοι παρουσιάζουν ασυνέπεια λόγων και έργων και εφησυχάζουν με την αδικία και την κοινωνική ανομία. Έχετε δίκιο να καταγγέλλετε την υποκρισία και την ανευθυνότητα στους διάφορους τομείς της κοινωνικής ζωής.

Όμως, μετά την αμφισβήτηση χρειάζεται νηφάλια σκέψη για τη δική σας ευθύνη. Τώρα που βρίσκεστε στη νεανική ηλικία, που γίνατε ακαδημαϊκοί πολίτες μην εκχωρείτε την προσωπική σας ελευθερία σε άλλους. Μην αδικείτε τους εαυτούς σας γινόμενοι άχρωμα στοιχεία μιας μάζας. Αλλά να μείνετε υπεύθυνα και μοναδικά πρόσωπα της κοινωνίας. Μοναδικά και ανεπανάληπτα πρόσωπα, όπως σας έπλασε ο Θεός. Και όταν μεγαλώσετε να φροντίσετε να αποφύγετε αυτά που σήμερα καταγγέλλετε. Όταν ενηλικιωθείτε, να μη συμβιβαστείτε με την κρατούσα νοοτροπία του ωχαδερφισμού, της υποκρισίας, της πλεονεξίας, του εύκολου πλουτισμού, της σκληροκαρδίας, της ασυνέπειας, του εγωκεντρισμού και του ατομισμού.

Συνεχίστε υπεύθυνα το ταξίδι της ζωής και της μάθησης στα Πανεπιστήμια και στα Ανώτατα Τεχνολογικά Ιδρύματα με διαρκή και γόνιμη αναζήτηση. Συνοδοιπόροι σε αυτό το ταξίδι είναι καταρχήν οι γονείς σας, για τους οποίους πρέπει να είστε υπερήφανοι. Αυτοί αγωνίζονται νυχθημερόν να καλύψουν ακόμη και με δυσκολία όλες τις ανάγκες σας. Συνοδοιπόροι στο ταξίδι σας θα είναι πάντοτε οι φιλότιμοι πανεπιστημιακοί δάσκαλοι, έτοιμοι να σας μυήσουν στα δύσβατα αλλά όμορφα μονοπάτια της γνώσης και της επιστήμης. Μη λησμονείτε και κάποιους άλλους αφανείς και διακριτικούς συνοδοιπόρους σας, τους πνευματικούς σας πατέρες και ιερείς της ενορίας σας, οι οποίοι προσεύχονται για σας και είναι έτοιμοι να σας εμπνεύσουν τη ζωή του Πνεύματος. Τη ζωή της καθαρής καρδιάς και του φωτισμένου μυαλού από τη χάρη του Θεού.

Αγαπητά μου παιδιά, 

Πολλά αμφισβητούνται στις μέρες μας. Αναμφισβήτητες όμως παραμένουν η γνώση και η αρετή. Το παράδοξο είναι ότι η γνώση και η αρετή πάνε μαζί. Δεν μπορεί να υπάρχει η μία χωρίς την άλλη. Αναμφισβήτητες παραμένουν και οι αρετές της ελευθερίας και η αγάπης. Η ελευθερία θέλει αρετή και τόλμη, αλλά και υπευθυνότητα. Η αγάπη εκφράζεται με σεβασμό σε κάθε πρόσωπο. Αν μπολιαστείτε με τα ισχυρά αντισώματα των διαχρονικών αυτών αξιών, θα αντιμετωπίζετε αποτελεσματικά κάθε επικίνδυνο και φθοροποιό ιό, που κυκλοφορεί στην κοινωνία.

Αγαπητά μου παιδιά, 

Τιμήστε τους γονείς σας, σεβαστείτε και δείξτε πνεύμα μαθητείας στους σοφούς ανθρώπους της επιστήμης και της κοινωνίας. Φοιτητές δεν θα ξαναγίνετε. Τώρα έχετε την ευκαιρία. Αμφισβητήστε, αναζητείστε την αλήθεια των πραγμάτων, αλλά να είστε και έτοιμοι να ακούσετε τη φωνή της πείρας των μεγαλυτέρων.

Ίσως ορισμένοι από τους μεγαλυτέρους διαψεύσουν τις προσδοκίες σας. Να γνωρίζετε όμως ότι, εάν ακολουθήσετε να χνάρια του μεγάλου Διδασκάλου και Παιδαγωγού του Σωτήρος Χριστού, αλλά και του πανεπιστήμονος Μεγάλου Βασιλείου που γιορτάσαμε στην αρχή της χρονιάς, οι οποίοι μας δίδαξαν με λόγια και έργα τη αγάπη ,τη σοφία, τη θυσία, την κοινωνική ευθύνη και την ανθρωπιά, δεν θα απογοητευθείτε ποτέ.

Τελειώνοντας την επιστολή μου αυτή θα ήθελα να ευχηθώ καλή και ευλογημένη χρονιά τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς σας που σας τιμούν, σέβονται την ελευθερία σας και δεν σας πνίγουν με την αγάπη τους.

Με πατρική αγάπη,

Ο Μητροπολίτης

Ο Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας.