19 Απριλίου 2022 | Τελευταία Νέα | 200 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Το πρωί της Παρασκευής 15/4 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, έπειτα από πρόσκληση του Δημάρχου  Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ. Λάζαρου Κυρίζογλου και του Δημοτικού Συμβουλίου,  πραγματοποίησε  τα εγκαίνια του παρεκκλησίου του Αγίου Νεκταρίου στον χώρο της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, το οποίο τοποθετήθηκε ύστερα από πρόταση του Αντιδημάρχου Καθαριότητας κ. Γιώργου Κουσίδη. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης,  Αντιδήμαρχοι καθώς και  στελέχη της διοίκησης του Δήμου και της Υπηρεσίας Καθαριότητας.

Λαμβάνοντας αρχικά τον λόγο ο Δήμαρχος, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του αλλά και για την ονοματοδοσία του παρεκκλησίου προς τιμή του Αγίου Νεκταρίου, επισκόπου Πενταπόλεως, όπως και τον  δωρητή του παρεκκλησίου κ. Κώστα Παπαδόπουλο για την όμορφη κίνησή του, ενώ επισήμανε ότι πολύ σύντομα το παρεκκλήσι θα εμπλουτιστεί με ακόμη περισσότερες αγιογραφίες. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του συνεχάρη τον Δήμαρχο και τους συνεργάτες του για την ενέργεια αυτή της τοποθέτησης του Παρεκκλησίου και, απευθυνόμενος στους εργαζόμενους, αναφέρθηκε στον βίο του Αγίου Νεκταρίου και σε περιστατικά της ζωής του Αγίου που σχετίζονταν με τη διακονία  και την καθαριότητα, προτρέποντας τους να είναι υπερήφανοι για την εργασία τους και να αγωνίζονται με τον τίμιο ίδρωτα τους, μιμούμενοι τον Άγιο Νεκτάριο ως προστάτη τους.