8 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1421 προβολές

Δελτίο Τύπου: 05/09/2014

Την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια καθώς και ο αγιασμός των Εργατικών Κατοικιών “Θεσσαλονίκη 19’’ στα Διαβατά Θεσσαλονίκης από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως καιΣταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Μέσα σε κλίμα χαράς και ενθουσιασμού ο Σεβασμιώτατος, αφού καλωσόρισε εγκάρδια τους νέους συνδημότες του στα σπίτια τους, επεσήμανε όχι μόνο τα δικαιώματα αλλά και τις ευθύνες που φέρουν ως νέοι δημότες των Διαβατών. Στο λόγο του είπε χαρακτηριστικά: «Ζούμε σε έναν τόπο γεμάτο Αναστάσεις. Νομίζουμε, ωστόσο, ότι η Ανάσταση θα έρθει χωρίς κόπο. Πρέπει να περάσουμε ,όμως, πρώτα τον ιδρώτα του Γολγοθά για να ζήσουμε την Ανάσταση. Χρόνια πολλά! Να χαίρεστε τα σπίτια σας. Ενότητα, δουλειά και αγάπη. Ο Θεός να είναι μαζί σας. Καλή δύναμη!»

Στη συνέχεια ακολούθησε χαιρετισμός από το Γ.Γ. Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κ. Παναγιώτη Κοκκόρη, τον Γ.Γ. Συντονισμού Κυβερνητικού Έργου κ. Δημήτριο Βαρτζόπουλο, τον Γ.Γ. Δημοσίων Έργων κ. Στράτο Σιμόπουλο, το νέο Δήμαρχο Δέλτα κ. Ευθύμιο Φωτόπουλο, την Πρόεδρο του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Κεντρικής Μακεδονίας κ. Συλβάνα Καρασαββίδου και το διοικητή του ΟΑΕΔ κ. Θεόδωρο Αμπατζόγλου. Το «παρών» έδωσαν αντιπρόσωποι της πολιτικής ηγεσίας και των σωμάτων ασφαλείας.

Τα εγκαίνια ολοκληρώθηκαν με τα παραχωρητήρια των εβδομήντα πέντε από τις εκατόν είκοσι τρεις κατοικίες στους δικαιούχους, ενώ οι υπόλοιπες αναμένεται να δοθούν εντός ολίγων ημερών.

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.