21 Οκτωβρίου 2022 | Τελευταία Νέα | 2015 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2022, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τον Εσπερινό των  εγκαινίων  του Ιερού Παρεκκλησίου της Αγίας Γαλήνης στον Ιερό Ναό του Τιμίου Σταυρού Γαλήνης Ωραιοκάστρου.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα υπογράμμισε την κομβική σημασία της παρουσίας του Επισκόπου στη διασφάλιση της ενότητας της ενοριακής κοινότητας,  παρουσίασε την ιερότητα του εγκαινιασμού ενός παρεκκλησίου και τόνισε   την συμβολή των ιερών λειψάνων στον καθαγιασμό της αγίας  Τραπέζης . « αποτμήματα λειψάνων από τον άγιο Βλάσιο, τον άγιο Μαρδάριο και τον άγιο Νεκτάριο, είπε ο Σεβασμιώτατος, είναι τοποθετημένα πάνω στην αγία Τράπεζα. Αρχαιότεροι και σύγχρονοι άγιοι ανταμώνουν, για να χαριτώσουν  τους πιστούς και να τούς καταστήσουν παιδιά της Ανάστασης».

Παρόντες ήταν ο βουλευτής κ. Θ. Καράογλου και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022 τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβα και έγιναν τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου.

Στη Θεία Λειτουργία συμμετείχε ο Υπουργός κ.Σταύρος Καλαφάτης και μέλη του Δ.Σ. του Δήμου Ωραιοκάστρου και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στην προσλαλιά του  συνεχάρη τον προϊστάμενο του Ναού Αιδεσιμ. Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Σαράφα καθώς και τους συνεργάτες του Ναού, οι οποίοι με όλες τις πνευματικές και φυσικές τους δυνάμεις εργάσθηκαν με κόπο, υπομονή και αγάπη.

Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο π.Νικηφόρος Καλαϊτζίδης μερίμνησε με πολλή επιμέλεια,φιλόκαλη διάθεση και τέλεια γνώση των εκκλησιαστικών κανόνων  για τον ευπρεπισμό του παρεκκλησίου και την κατάλληλη προς εγκαινιασμό ετοιμασία .

 

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως.