8 Ιουνίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1868 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 8 Ιούνιου 2015, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας έκανε τον αγιασμό στα εγκαίνια της μονάδας Συμπαραγωγής Ηλεκτρικής –Θερμικής Ενέργειας Υψηλής Απόδοσης (ΣΗΘΥΑ) παρουσία του Υπουργού Υγείας κ. Π. Κουρουμπλή ,του κ. Σ. Καλαφάτη , του κ. Πλωμαρίτη, του κ. Κύρκου, του Δημάρχου του Δήμου Παύλου Μελά κ. Δ Δεμουρτζίδη , του ιστορικού προέδρου κ. Ν. Παπαγεωργίου , του προέδρου του Δ.Σ. του Νοσοκομείου κ. Β. Παπά,των τομεαρχών , του ιατρικού και του νοσηλευτικού προσωπικού .

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, καλωσορίζοντας τον Υπουργό, είπε : «σάς υποδέχομαι σήμερα στη Δυτική Θεσσαλονίκη , τον τόπο των προσφύγων , των αδικημένων ανθρώπων. Σάς υποδέχομαι στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου, το οποίο αποτελεί ένα Νοσοκομείο μοντέλο για την παροχή υψηλής ποιότητας ιατρικών υπηρεσιών του. Θέλω να σας παρακαλέσω στην κατανομή των πόρων προς τα Νοσοκομεία της χώρας να τηρηθεί ισότητα και το Νοσοκομείο μας που είναι ένα δημόσιο Νοσοκομείο, να μην αδικηθεί.

Στη συνέχεια ο κ. Βασίλης Παπάς , πρόεδρος του Δ.Σ , εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίηση του για την έναρξη λειτουργίας της μονάδας , ενός έργου μεγάλης πνοής . Ο κ. Παπάς υπογράμμισε αφ’ ενός την εξοικονόμηση ενέργειας και αφ΄ ετέρου την εξοικονόμηση χρημάτων, περίπου 600.000 με 800.000 χιλιάδες ευρώ ετησίως σε σύγκριση με όσα πληρώνει σήμερα το Νοσοκομείο στη ΔΕΗ.

Τέλος , ο Υπουργός Υγείας κ Π Κουρουμπλής αφού ευχαρίστησε όλους όσους συνέβαλαν στην υλοποίηση του έργου υποσχέθηκε ότι θα θέσει τέρμα στην άνιση κατανομή των πόρων: τα Νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης θα απολαμβάνουν ίση μεταχείριση με εκείνα της Αθήνας. Επιστέγασμα των λόγων Υπουργού υπήρξε η ευχή «να βγει η πατρίδα μας από τη δοκιμασία χωρίς να αφήσουμε πίσω μας κοινωνικά νεκροταφεία».

Εκ του Γραφείου Τύπου