20 Μαρτίου 2023 | Ανακοινώσεις- Επικαιρότητα | 250 προβολές

Εγγραφές μαθητών/τριών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Νεάπολης «Άγιος Γεώργιος ο Νεαπολίτης»

Στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Νεάπολης κατά το σχολικό έτος 2023-2024 θα εισαχθούν 50 μαθητές/τριες στην Α Γυμνασίου και 24 μαθητές/τριες στην Α Λυκείου.

Με βάση την υπ’ αριθμ. 22010/Δ6 Υπουργική Απόφαση με θέμα: «Ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την εισαγωγή μαθητών σε Πρότυπα σχολεία, Πειραματικά Σχολεία και Εκκλησιαστικά Σχολεία», τα Εκκλησιαστικά Γυμνάσια και Λύκεια αναβαθμίζονται.

Σύμφωνα με τον ως άνω Νόμο, η εισαγωγή πλέον των μαθητών/τριών στην Α’ τάξη των Εκκλησιαστικών Γυμνασίων και των Εκκλησιαστικών Λυκείων πραγματοποιείται κατόπιν γραπτής δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων υπό τη μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής. Οι μαθητές/τριες αξιολογούνται σε δεξιότητες σχετικές προς την κατανόηση κειμένων της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών εννοιών, τις οποίες απέκτησαν κατά τη διάρκεια της φοίτησής τους στο Δημοτικό Σχολείο ή το Γυμνάσιο αντίστοιχα. 

Οι γονείς και κηδεμόνες που επιθυμούν τα παιδιά τους να φοιτήσουν στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο Λύκειο Νεάπολης το σχολικό έτος 2023-2024 στην Α’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου θα πρέπει να υποβάλλουν σχετική αίτηση ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr), ακολουθώντας τη διαδρομή Εισαγωγή στα Πρότυπα, Πειραματικά και Εκκλησιαστ … – Gov.gr (www.gov.gr)

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 27.03.2023 και ώρα 14:00.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης, με άλλα θέματα που αφορούν την εισαγωγή των μαθητών/τριών στα εκκλησιαστικά σχολεία, καθώς και ενδεικτικά θέματα στο μάθημα των Θρησκευτικών μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Νεάπολης http://lyk-ekkl-neapol.thess.sch.gr/

https://www.facebook.com/1257319230/videos/1275287939858157/