5 Απριλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 789 προβολές

Εβδομάδα ιερατικών κλήσεων – διαδικτυακή εκδήλωση 

Δελτίο τύπου

Με την ευκαιρία της Κυριακής της Σταυροπροσκύνησης -που με απόφαση της Ι.Σ. της Εκκλησίας της Ελλάδας είναι αφιερωμένη στην προβολή των ιερατικών κλήσεων- το Σάββατο, 3 Απριλίου στις 7 μμ έλαβε χώρα η καθιερωμένη διαδικτυακή σύναξη με τους νέους και τις νέες που διακονούν στην τοπική μας εκκλησία.

Η τοπική εκκλησία ανέκαθεν έδειχνε το ποιμαντικό της ενδιαφέρον για τους νέους και τις νέες που διακονούν στους ιερούς ναούς, τους αναγνώστες, τους υποψήφιους κληρικούς και κατ’ επέκταση και τις υποψήφιες ιερατικές οικογένειες.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση καλωσόρισε τα παιδιά ο  Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας αποδεικνύοντας για άλλη μία φορά όχι μόνο «λόγω» αλλά και «έργω» ότι πρώτη προτεραιότητα της ποιμαντικής του φροντίδας ως επισκόπου είναι η νεότητα.

Στο ερώτημα του Σεβασμιωτάτου:  

«Μεταγγίζει ο σύγχρονος κληρικός τη χαρά και την ελπίδα του Ευαγγελίου στον κόσμο;»

απάντησαν οι νέοι:

α) Δημήτρης Βύρλιος (Θεολόγος, πτυχιούχος Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων Πα.Μακ.- ενορία αγ. Λουκά Σταυρουπόλεως),

β) Φωτεινή Γιαννακάκη (Γεωπόνος – ενορία αγ. Δημητρίου Διαβατών),

γ) Βασίλης Κόκαλας (Γεωπόνος – ενορία Αγ. Γεωργίου Νεαπόλεως),
και
δ) Μαρία Σπύρου (Κοινωνιολόγος – ενορία Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως).

Την εκδήλωση συντόνισε με μαεστρία ο π.  Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής της Θεολογικής Σχολής ΑΠΘ και κληρικός της Ι. Μ. Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Ειλικρίνεια και αυθεντικότητα χαρακτήρισε τις τοποθετήσεις των τεσσάρων νέων.
Γεγονός που έδωσε στην διαδικτυακή σύναξη μία ξεχωριστή ζωντάνια η οποία διατηρήθηκε και κατά τη διάρκεια της συζήτησης που επακολούθησε καθώς τον λόγο πήραν πολλοί από τους συμμετέχοντες.

Την διαδικτυακή σύναξη έκλεισε με την εμπνευσμένη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ποιμενάρχης μας κ. Βαρνάβας ευχόμενος τέτοιου είδους  συνάξεις να καρποφορήσουν δίνοντας στο μέλλον για την τοπική εκκλησία νέους συνεργάτες -κληρικούς και λαϊκούς, άνδρες και γυναίκες- προς δόξαν του Τριαδικού Θεού και διακονία των ανθρώπων.