12 Απριλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 392 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στον Ε΄ Κατανυκτικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας, την Κυριακή 11 Απριλίου 2021.

Ο Αρχιερατικός Εσπερινός τελέστηκε σε κλίμα κατάνυξης στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος Αμπελοκήπων.

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος Μήλιος, ο οποίος  είχε τη διακονία του λόγου, αναφέρθηκε εκτενώς στο σωτηριολογικό έργο της Εκκλησίας. Η Εκκλησία είναι η αποκάλυψη και η είσοδος του Θεού στον κόσμο. Η Εκκλησία είναι ο ίδιος ο Χριστός παρατεινόμενος στους αιώνες. Το μυστήριο της Εκκλησίας είναι το μυστήριο της σωτηρίας που συντελείται μέσα στον κόσμο. Μόνον μέσα στην Εκκλησία μπορούμε να μάθουμε «πως δει αναφέρεσθαι εν τω οίκω του Θεού».

Η μετάνοια είναι ο πρώτος στόχος. Ο δεύτερος είναι να εντάξουμε τον μετανοούντα εαυτό μας μέσα στην ενορία. Για την εσωτερική μας αναγέννηση όμως απαιτείται συνεχής αγώνας και αισιοδοξία. Για να λάβουμε πνεύμα, πρέπει να δώσουμε αίμα».

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο για την ομιλία του και επεσήμανε ότι «το άθλημα της μετανοίας βιώνεται ως τρόπος ζωής μέσα στην Εκκλησία. Μέσα στην Εκκλησία μόνον μπορούμε να σωθούμε. Η Εκκλησία είναι το σύνολο των βαπτισμένων χριστιανών οι οποίοι αναλαμβάνουν το έργο της ανάπλασης του κόσμου. Οι χριστιανοί έχουν ευθύνη να αλλάξουν τον κόσμο κουβαλώντας το σταυρό του άλλου».

 

Εκ του Γραφείου Τύπου