28 Οκτωβρίου 2021 | Τελευταία Νέα | 481 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και τιμή το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 2021 τελέστηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως η επίσημη Δοξολογία για την επέτειο του »ΟΧΙ», προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε, μεταξύ άλλων, ότι κάθε μορφή επέκτασης των συνόρων  δια της βίας, με εγωκεντρισμό και  υπονόμευση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των υπολοίπων λαών, έρχεται σε αντίθεση με το Ευαγγέλιο, το οποίο είναι η πεμπτουσία της αγάπης, της ειρήνης, της ελευθερίας και της ομόνοιας.

Προέτρεψε δε τους πιστούς να γίνουν μιμητές των Αγίων και βεβαίως της Παναγίας, της οποίας τιμάται ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου η Αγία Σκέπη, καθώς «οι Άγιοι και εξόχως η Υπεραγία Θεοτόκος σκέπαζαν με ιδιαίτερη θαλπωρή κατά την ώρα της μάχης όλους εκείνους τους Ήρωες που πολέμησαν αγόγγυστα για να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι».

Ακολούθησε η τέλεση Τρισαγίου και η κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των Ηρώων της Ελληνικής Επανάστασης, καθώς και η παρέλαση των σχολείων και των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Νεάπολης Συκεών.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως