29 Οκτωβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 834 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 28 Οκτωβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε τη Δοξολογία για την εθνική εορτή της 28ης Οκτωβρίου 1940 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στη μαθητιώσα νεολαία, -η οποία, ντυμένη στα χρώματα της γαλανόλευκης και με την ελληνική σημαία στα χέρια, είχε κατακλύσει τον Ναό-, ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε με έμφαση ότι είναι όσο ποτέ άλλοτε επιτακτική η ανάγκη αφενός της προάσπισης των κυριαρχικών δικαιωμάτων της πατρίδας μας ενάντια στις επιβουλές των εχθρών που κατά καιρούς εμφανίζονται και την κυκλώνουν και αφετέρου της επιστροφής μας στο δρόμο της σιωπής και της ταπείνωσης, τον οποίο δείχνει το πρόσωπο της Παναγίας μας, της «φωτεινής νεφέλης», όπως την αποκάλεσε, και η οποία σκέπει στοργικά και προστατεύει ανά τους αιώνες το έθνος και την πατρίδα μας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο στο Ηρώο της Νεάπολης, η κατάθεση στεφάνων και η μεγάλη παρέλαση των σχολείων, των συλλόγων και των φορέων όλων των δημοτικών κοινοτήτων του Δήμου Νεάπολης-Συκεων, παρουσία του Δημάρχου κ. Συμεών Δανιηλίδη και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως