15 Δεκεμβρίου 2016 | Τελευταία Νέα | 1302 προβολές
Δελτίο Τύπου
Με σεμνότητα και ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.
Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, δεύτερη μητροπολιτική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.
Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα μνήμης των Αγίων, του Όρθρου και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ μετά του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.
Στον εμπνευσμένο και θεολογικό του λόγο, ο Μητροπολίτης Εδέσσης αναφέρθηκε στο βίο του Αγίου Ελευθερίου ενώ με απλά και κατανοητά παραδείγματα τόνισε την αξία της πνευματικής ζωής για το σύγχρονο άνθρωπο.
Ο οικείος Μητροπολίτης κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Άγιο Εδέσσης και την τίμια συνοδεία του για την παρουσία τους στη χαρά της πανηγύρεως της ενορίας του Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως και ευχαρίστησε τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του ενώ ευχήθηκε σε όλους καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα.
Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Εδέσσης κ. Ιωήλ χοροστάτησε και ομίλησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μαζί με τον επιχώριο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.
Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν και εκπρόσωποι της Πολιτείας και του Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη.
Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως