9 Μαρτίου 2021 | Τελευταία Νέα | 618 προβολές

Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021 μ.Χ.

(δελτίο τύπου)

Διαδικτυακή συνάντηση στελεχών κατασκήνωσης «Ο Καλός Ποιμήν»

 

Μέσα σε κλίμα ενθουσιασμού έλαβε χώρα την Κυριακή της Απόκρεω 7 Μαρτίου 2021 η διαδικτυακή συνάντηση της ολομέλειας των στελεχών της κατασκήνωσης της Μητρόπολής μας «Ο Καλός Ποιμήν».

Μια συνάντηση που οφείλεται στην έγνοια πρωτίστως του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη και Πνευματικού μας Πατέρα να συνάξει τα πνευματικά του παιδιά (ακόμη και από τη Γαλλία και τη Γερμανία!), να δει όλα τα στελέχη και να τα ευλογήσει.

Στη συνάντηση τα στελέχη θυμήθηκαν το πρόγραμμα cosmos το οποίο έδωσε  τη δυνατότητα σε παιδιά από την ομογένεια της Αμερικής και σε παιδιά από την ομογένεια της Κωνσταντινούπολης να φιλοξενηθούν στις Κατασκηνώσεις της Μητροπόλεώς μας.

 

Μέσα από την συνάντηση αυτή δόθηκε η ευκαιρία στα στελέχη να συζητήσουνε -έστω και διαδικτυακά-, να παίξουνε και να θυμηθούνε την αγαπημένη τους κατασκήνωση κάτι που άλλωστε ήταν και ο σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη μας.

 

Δόθηκε η ευκαιρία έτσι ώστε όλοι να πάρουνε το λόγο, να ακουστεί η γνώμη του καθενός και να κατατεθούν προτάσεις για το καλοκαίρι του 2021 και την κατασκήνωση μας. Προτάσεις με αγάπη ΑΠΟ την νεότητα και ΓΙΑ την νεότητα της τοπικής μας εκκλησίας.

 

Άλλωστε, όπως σημειώνει ένας άξιος κληρικός της εποχής μας, η σημερινή Κυριακή (Απόκρεω) μάς διδάσκει ότι:

 

«Το κριτήριο, με το οποίο ο Χριστός θα κρίνει όλους εμάς τους ανθρώπους, δεν είναι κανένα άλλο παρά μόνο το κριτήριο της αγάπης. Μα υπάρχει κανένας άνθρωπος που δεν αγαπάει; Σαφώς όχι. Όλοι οι άνθρωποι αγαπούν. Δεν είναι εκεί όμως το θέμα. Το θέμα είναι ότι υπάρχουν δυο μορφές αγάπης. Μία μορφή φίλαυτης αγάπης, και μία μορφή ανιδιοτελούς αγάπης. Ό,τι επιθυμώ, το αγαπάω επειδή το επιθυμώ. Αυτό είναι φίλαυτη αγάπη. Ανιδιοτελής αγάπη είναι να αγαπώ κι εκείνο που δεν επιθυμώ, κι εκείνο που μ’ ενοχλεί, κι εκείνο που δεν το αξίζει».

 

Εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και την ευγνωμοσύνη μας

Α) στο πρόσωπο του πνευματικού μας πατέρα, στο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. ΒΑΡΝΑΒΑ,

Β) στον γραμματέα της Μητρόπολης μας π. Ιάκωβο Κιζιρίδη για την τεχνική υποστήριξη και φιλοξενία στο ZOOM,

Γ) και τέλος ευχαριστίες σε όσα από τα στελέχη κουράστηκαν για την διεξαγωγή αυτής της συνάντησης.

Τον συντονισμό της ροής του προγράμματος ανέλαβαν οι υπαρχηγοί της κατασκήνωσης: Ευθύμης Ασλανίδης και Μαρίνα Παπαγερούδη.