11 Σεπτεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 2174 προβολές

Δελτίο τύπου

Το Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2017, η σκυτάλη του τριημέρου κυριών παραδόθηκε στο διήμερο κυριών που πραγματοποιήθηκε στην θαλασσόζωστη κατασκήνωση της Μητροπόλεως, στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Μέσα σε κέφι, μελωδικά  τραγούδια, γευστικούς διαγωνισμούς, αδελφική επικοινωνία, συμπνευματισμό 105 κυρίες  πέρασαν δύο όμορφες ημέρες.

Ξεχωριστή πινελιά πρόσθεσε: η ομιλία του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμανδρίτη π. Βαρνάβα Γιάγκου, ο οποίος κατέφερε να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών καθ’ όλη τη διάρκεια του «συζυγικού καυγά» ( αυτός  ήταν ο τίτλος του θέματος που διαπραγματεύτηκε) και να απαντήσει με ευστοχία και χιούμορ στα αναδυόμενα ερωτήματα.

Εξαιρετικά ενδιαφέρον ήταν επίσης το θέμα των «Πρώτων Βοηθειών» που ανέπτυξε με βιωματικό τρόπο και επιστημονική επάρκεια η κ. Αβραμίδου Αθηνά, Γενική Γιατρός και Χειρούργος Παίδων.

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2017, ο π. Παρασκευάς Αδάμ, δια του Μυστηρίου της θείας Λειτουργίας , ένωσε την επίγεια κατασκήνωση με εκείνη του Ουρανού.

Ο διαγωνισμός γλυκού και το ψυχαγωγικό σκέτς ανέδειξαν τα θεατρικά ταλέντα και τα ζαχαροπλαστικά χαρίσματα των κατασκηνωτριών.

Το απόγευμα της Κυριακής, ο αποχωρισμός ήταν δύσκολος και σκληρός. Το ραντεβού ανανεώθηκε για την Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017, στη Μετακατασκηνωτική Συνάντηση που θα γίνει, πρώτα ο Θεός, στην αίθουσα «Ξενία».

Το φετινό καλοκαίρι, πραγματοποιήθηκαν, με τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα, στις δύο κατασκηνώσεις της Μητροπόλεως στο Ποσείδι της Χαλκιδικής και στη Μακρινίτσα Σερρών δύο τριήμερα κυριών και ένα διήμερο, στα οποία συμμετείχαν  συνολικά 345 κυρίες από 28 ενορίες της Μητροπόλεώς μας.

Και του χρόνου και εις έτη πολλά !    

Εκ του Γραφείου Τύπου