22 Σεπτεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1186 προβολές

Το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014 τα μέλη της Γυναικείας χορωδίας της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» έζησαν τη χαρά της ομαδικής ζωής για δύο μέρες στον όμορφο χώρο της κατασκήνωσης της Μητρόπολης στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.
Τα μἐλη της χορωδίας είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα περιεκτικό και προσεγμένο αφιέρωμα στη ζωή της Αγίας Κασσιανής , η οποία είναι και η Προστάτιδα της χορωδίας. Εμπλούτισαν ακόμη τις γνώσεις τους σε θέματα που αφορούν τη λειτουργία , την τεχνική και το σκοπό συγκρότησης μιας χορωδίας.
Την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου οι χορωδοί εκκλησιάστηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο χωριό Καλάνδρα. Εκεί , ο π. Νεκτάριος, εφημέριος του Ναού, έθεσε σε προσκύνημα μια θαυματουργική εικόνα της Παναγίας της Πλασταριώτισσας και στη συνέχεια παρέθεσε για τις χορωδούς πλουσιότατο πρωινό.
Το ξεχωριστό αυτό κατασκηνωτικό διήμερο έκλεισε με την παράθεση μεσημεριανού γεύματος , στο οποίο παρευρέθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας με τη συνοδεία του. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε την αρχιερατική του ευχή για μια καρποφόρα και Χριστοκεντρική πορεία της χορωδίας και συγχρόνως υποσχέθηκε την πραγματοποίηση και άλλων τέτοιων «οικογενειακών συνάξεων επί το αυτό».
Εκ του Γραφείου Τύπου