11 Οκτωβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1141 προβολές

Συμπληρώνονται, φέτος, δέκα χρόνια θεοφιλούς ποιμαντορίας της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως .
Ήταν, 10 Οκτωβρίου 2004 ,τιμώνταν οι άγιοι αυτάδελφοι μάρτυρες Ευλάμπιος και Ευλαμπία, όταν στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών η Εκκλησία δια του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου εμπιστευόταν στον αρχιμανδρίτη-τότε- κ. Βαρνάβα τη διαποίμανση της Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στα δυτικά της Θεσσαλονίκης .
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας : ο Σεβασμιώτατος εν κόπω πολλώ , εν μόχθω, εν αγρυπνίαις, εν προσευχαίς εργάζεται άοκνα , θυσιαστικά για την ανέγερση περικαλλών ιερών ναών , τη δημιουργία συσσιτίων, την
ίδρυση κοινωνικών υπηρεσιών. Στόχος του ο επανευαγγελισμός του λαού του Θεού , η πνευματική και υλική ανάπαυσή του .
Κάνει καθημερινή πράξη του το λόγο του Θεού «το γήρας περικράτησον , την νεότητα παιδαγώγησον». Για τούτο οργανώνει εξορμήσεις σε ιδρύματα ηλικιωμένων και συμπαραστέκεται με κάθε τρόπο , συστήνει τις Ενοριακές Νεανικές Εστίες προσφέροντας ευκαιρίες αξιοποίησης του δυναμισμού των νέων. Αποτέλεσμα όλης αυτής της διακονίας είναι η άνθιση της Μητρόπολης . Άλλωστε η ιστορία μαρτυρεί ότι οπουδήποτε υπάρχει άνθιση πνευματικής ζωής , εκεί υπάρχει ένα πρόσωπο , το σωτήρος επέχον πρόσωπο.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας : ο Σεβασμιώτατος ξέρει να αγαπά , να ζεί το Χριστό , να διοικεί . Προσφέρει την ψυχή του υπέρ των προβάτων του δίχως δισταγμούς . Η ψυχή του ανήκει σε όλους, για τούτο επιτυγχάνει πατρικά να τους ενώνει όλους: ενορίες, αφελφότητες, άρχοντες και αρχομένους.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας : ο Σεβασμιώτατος λειτουργεί , κηρύττει, στηρίζει , νουθετεί , ευλογεί , ειρηνεύει το λαό . Οι ευλογίες του ως νεφέλαι πέτανται . Περιπατεί μεθ’ ημών , κύκλω τους οφθαλμούς του αίρει και ενώπιον του είμεθα δια παντός.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας: ο Σεβασμιώτατος ως νέος Μωϋσής οδηγεί το λαό του Θεού , με το βλέμμα καρφωμένο στη Γη της Επαγγελίας, τη Βασιλεία των Ουρανών.
Δέκα χρόνια άγιας αρχιερατείας : εμείς έμπλεοι ευγνωμοσύνης ταπεινά ευχόμαστε: Εις πολλά έτη , άγιε Γέροντα!