8 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 1286 προβολές

Δελτίο Τύπου

Μέσα σε κλίμα ιδιαίτερης χαράς και ψυχικής πληρότητας διακονούντων και διακονουμένων, ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος των «Καλοκαιρινών Πρωταθλητών» με τα μικρά αγόρια δημοτικού στο Ποσείδι της Χαλκιδικής.

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να ζήσουν καλοκαιρινές στιγμές χαλάρωσης δίπλα στη θάλασσα, παίζοντας και ψυχαγωγούμενοι ποικιλοτρόπως. Παραδοσιακές και αγαπημένες  αθλητικές δραστηριότητες, παιχνίδια στρατηγικής, πρότζεκτ τεχνολογίας-ρομποτικής  και πλήθος τραγουδιών, σε συνδυασμό με μία γενικότερη άνεση που παρείχε ο χώρος  να εκφραστούν εξωστρεφώς οι κατασκηνωτές διατηρούσε μία όμορφη διάθεση και βοηθούσε να ξεπεραστεί ακόμη κι αυτή η έλλειψη των αγαπημένων τους γονέων.

Στιγμές πνευματικής τροφοδοσίας εμφανίζονταν συχνά να γλυκαίνουν ακόμη περισσότερο τις παιδικές ψυχές προσανατολίζοντας την ορθή σχέση με τον Θεό μέσα από Αγίους που εορτάζουν στην καρδιά του καλοκαιριού.

Ιδιαίτερη ευλογία η παρουσία του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη μας κ.Βαρνάβα συνοδευόμενος από τον μητροπολίτη Βοστώνης κ.Μεθόδιο και σεβαστούς πατέρες της μητροπόλεως μας. Ο μητροπολίτης μας χάρηκε πολύ που βρέθηκε ανάμεσα στα παιδιά εισπράτοντας την αγάπη και την ευχαριστία τους και ακούμπησε εγκάρδια κι ευλογητικά στην όλη προσπάθεια της κατασκηνωτικής περιόδου.

Τις τελευταίες ημέρες περνώντας από το μυστήριο της εξομολόγησης , μέσα σε κλίμα κατάνυξης και συγχώρησης, ευτυχείς όλοι  έζησαν και την πανήγυρη του υπαίθριου παρεκκλησιού της κατασκήνωσης επι τη εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χριστού κοινωνώντας των Αχράντων Μυστηρίων Του.

 

Εκ της Κατασκηνώσεως