9 Απριλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 388 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ακολουθία της Δ΄ Στάσης των Χαιρετισμών τελέστηκε, την Παρασκευή 9 Απριλίου 2021, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στη Νεάπολη.

Ο πρωτοπρεσβύτερος  π. Βασίλειος Καλλιακμάνης, στο περιεκτικό κήρυγμά του, εμπνεόμενος από το στίχο «φωτοδόχον λαμπάδα…» υπογράμμισε: «Η Παναγία Μητέρα μας είναι η  φωτεινή λαμπάδα, η οποία μάς φωτίζει και μάς οδηγεί προς γνώσιν θεϊκή. Στη συνέχεια, ο ακαδημαϊκός  δάσκαλος συνέλεξε ακτίνες φωτός από τους θεομητορικούς ύμνους: «Χαίρε, ότι τον πολύφωτον ανατέλλεις φωτισμόν», «χαίρε ότι τον πολύρρυτον αναβλύζεις ποταμόν». Φως και ύδωρ, αρχέγονα στοιχεία ζωής. Η Παναγία μας είναι η πηγή της Ζωής, η μητέρα του αληθινού Φωτός. Η αναφορά του ιερού στίχου στο φως μάς παραπέμπει στο λόγο του Κυρίου «υμείς  εστέ το φως του κόσμου». Εύλογα όμως προκύπτει το ερώτημα είμαστε οι χριστιανοί το φως του κόσμου; Πώς διαδόθηκε ο Χριστιανισμός; από την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία των χριστιανών σε καιρούς λοιμού.

Ο λιγυρός ομιλητής έκλεισε  με τους λόγους του ιερού Χρυσοστόμου: «Χριστιανέ μου, αν  δεν μπορείς να γίνεις ήλιος γίνε σελήνη, αν δεν μπορείς να γίνεις σελήνη, γίνε αστέρι. Αν δεν μπορείς να γίνεις ούτε αστέρι, γίνε κερί. Ένα κερί που θα ακτινοβολεί  το φως του Χριστού. Φως Χριστού φαίνει πάσι!  

Εκ του Γραφείου Τύπου