20 Αυγούστου 2017 | Τελευταία Νέα | 1898 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στις 16 Αυγούστου2017 ολοκληρώθηκε η κατασκηνωτική περίοδος κοριτσιών Γυμνασίου- Λυκείου στις κατασκηνώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στο Ποσείδι Χαλκιδικής. Η φετινή κατασκηνωτική περίοδος ήταν αφιερωμένη στην ζωή της Παναγίας μας και η ονομασία της ήταν « Τι σε καλέσωμεν ω κεχαριτωμένη»
Καθημερινά, τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την θάλασσα της Χαλκιδικής και να ξεσκάσουν από τον καύσωνα της πόλης. Εκτός από την θάλασσα, το πρόγραμμα περιελάμβανε πολλές και διαφορετικές δραστηριότητες και παιχνίδια που είχαν σκοπό την ψυχαγωγία και την δημιουργική απασχόληση των παιδιών. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ομίλους της ζαχαροπλαστικής, του θεάτρου, του ποδοσφαίρου και του origami.
Αγαπημένη ώρα των κατασκηνωτριών ήταν η ώρα του απογευματινού ομαδικού παιχνιδιού, που είχαν την ευκαιρία να έρθουν κοντά όχι μόνο με την ομάδα τους αλλά και με την υπόλοιπη κατασκήνωση. Τα παιχνίδια πάντα στο πλαίσιο της ευγενούς άμιλλας, προωθούν την ομαδικότητα, τον αλληλοσεβασμό και φέρνουν στην επιφάνεια την παιδικότητα και τη ζωντάνια των παιδιών.
Επιπλέον, μια ιδιαίτερη έκπληξη περίμενε τα κορίτσια το βραδινό του Σαββάτου, καθώς μας επισκέφθηκε ο τραγουδιστής Μιχάλης Καραγκούνης που με την φωνή και την κιθάρα τους μας πρόσφερε μια όμορφη καλλιτεχνική βραδιά.
Την Κυριακή 13/8/2017, είχαμε την τιμή και την χαρά να έχουμε στη συντροφιά μας τον σεβασμιώτατο μητροπολίτη μας κ. Βαρνάβα, όπου συμμετείχε στην πρωινή Θεία Λειτουργία και ζέστανε με τον λόγο του τις καρδιές όλων.
Παραμονή της Παναγίας, τελέστηκε μαζί με τον εσπερινό και η περιφορά του επιταφίου της Παναγίας που στόλισαν τα κορίτσια της κατασκήνωσης. Το κλίμα ήταν άκρως κατανυκτικό, καθώς όλη η κατασκήνωση σύσσωμη έψελνε τα εγκώμια υπό το φως των κεριών. Την επομένη, τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία με πλήθος επισκεπτών.
Η γ’ κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών έκλεισε με μια όμορφη και κεφάτη βραδιά, με την επίδειξη των ομίλων, τον διαγωνισμό των ύμνων των ομάδων και το καλό φαγητό. Αποχαιρετιστήκαμε με τραγούδια και χορούς και δώσαμε ραντεβού για του χρόνου!!

Εκ της Κατασκηνώσεως