17 Νοεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 909 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019, η ενορία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πεύκων είχε την έμπνευση να διοργανώσει εκδήλωση για την Μακεδονία με τον τίτλο «Γράμμα από τη Μακεδονία».

Η κ Ευανθία Τέγου –Στεργιάδου, φιλόλογος -ιστορικός Βυζαντινής Ιστορίας,   ήταν η κεντρική ομιλήτρια, η οποία παρουσίασε με ενάργεια τις φάσεις του Μακεδονικού Αγώνα.

Στη συνέχεια, το χορευτικό του Ιερού Ναού  της Αναστάσεως του Σωτήρος Αμπελοκήπων ενθουσίασε το ακροατήριο με την άψογη εκτέλεση μακεδονικών χορών. Τη σκυτάλη πήρε η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος», η οποία με παλμό, ενθουσιασμό και μελωδικότητα  ερμήνευσε τραγούδια για τη Μακεδονία.

Την εκδήλωση έκλεισαν τα μικρά κατηχητόπουλα της Ενορίας, τα οποία απέδωσαν με τις κατηχήτριές τους, τραγούδια πατριωτικά διανθισμένα με συνθήματα.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π.Αλέξανδρος Τσόρλος, αφού υπογράμμισε  το πνεύμα της  θυσίας που συνείχε τους συντελεστές του Μακεδονικού Αγώνα, ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση και τόνισε ότι ο αγώνας  για την πολύπαθη Μακεδονία δεν τελείωσε ποτέ και τώρα αναζωπυρώνεται με σκοπό να την προστατέψει από επίβουλους και μειοδότες.

Παρών στην εκδήλωση ήταν και ο π.Κωνσταντίνος Χατζηαγγελίδης ο οποίος χαιρέτησε το κοινό με την προτροπή: «όχι μόνο τη Μακεδονία, αλλά ολόκληρη την Ελλάδα να σπεύσουμε να σώσουμε».  

Εκ του Γραφείου τύπου