7 Ιουνίου 2019 | Τελευταία Νέα | 586 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το Σάββατο 1η Ιουνίου 2019, η «Ιθάκη», η Ενοριακή Νεανική Εστία των Αγίων Θεοπατόρων Ιωακείμ και Άννης στους Ανθόκηπους της Νέας Ευκαρπίας, πραγματοποίησε την γιορτή λήξης της κατηχητικής χρονιάς 2018-2019 με πολύ γέλιο, διασκέδαση αγάπη και φαγητό!
Η ημέρα αυτή ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί με την καθιερωμένη ειδική, εκπαιδευτική Θεία Λειτουργία στον σολέα της κατακόμβης του Ναού μας, ώστε όλα παιδιά να έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά τον ιερέα να τελεί την Θεία Λειτουργία, όπου έψαλαν τα ίδια τα κορίτσια των κατηχητικών μας.

Μιας και ήτανε πρωί, δεν μπορούσε να λείπει από το πρόγραμμα η Τράπεζα που περιείχε πολλά από ένα συνηθισμένο πρωινό φαγητό, ψωμάκι, βούτυρο, μερέντα και γάλα!
Αφότου χορτάσαμε τα παιδιά μας με το όμορφο πρωινό, σειρά είχε το βιντεάκι ανασκόπησης της κατηχητικής χρονιάς του 2018-2019, το οποίο συγκίνησε και ταυτόχρονα διασκέδασε τα παιδιά, αλλά και τους γονείς που ήρθαν στην γιορτή μας, με τις απίστευτες αυτές στιγμές που ζήσαμε καθ’ όλην την διάρκεια της χρονιάς που πέρασε..

Ωστόσο, δεν μπορούσε να μην υπάρξει χρόνος για παιχνίδι! Γι’ αυτό λοιπόν, βγήκανε στην μεγάλη πλατεία των Αγίων Θεοπατόρων, και έπαιξαν όλα τα παιδιά με τη ψυχή τους, ομαδικά και άλλα αυτοσχέδια παιχνίδια.

Φυσικά, ήρθε και η στιγμή που οι επίτροποι με τους μπαμπάδες των παιδιών ψήσανε τα σουβλάκια για όλα τα παιδιά, ενώ οι μαμάδες δεν σταμάτησαν να φέρνουν πατάτες τηγανιτές και σαλάτες, αλλά έστρωσαν και το μεσημεριανό τραπέζι.

Τότε οι κατηχητές και οι κατηχήτριές τους, ανακοίνωσαν στα παιδιά ότι ήρθε η ώρα του φαγητού στις αίθουσες του ναού και τότε ήταν το καλύτερο. Τα σουβλάκια πήγαιναν και ερχόντουσαν μπροστά από τα τραπέζια των παιδιών και οι καλές μαμάδες μαζί με τις κατηχήτριες των παιδιών άρχισαν να σερβίρουν στα παιδιά το μεσημεριανό τους.
Καθώς χόρτασαν τα κατηχητόπουλα μας, ο ιερέας μας τους μοίρασε τα αναμνηστικά δωράκια τους, ένα ξύλινο καράβι με το όνομα «Ιθάκη» και τότε ήρθε η ώρα για τον 2ο γύρο παιχνιδιού, το «μπουγέλωμα» έξω στην βρύση του Ναού. Το σύνθημα δόθηκε από τον π. Χρυσόστομο και ξεκίνησε η «ηρωϊκή» έξοδος και η «μάχη» σώμα με σώμα.
Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, μια υπέροχη κατηχητική χρόνια στους Αγίους Θεοπάτορες έκλεισε με την Ε.Ν.Ε. την «Ιθάκη» των παιδιών μας να παίζει «μπουγέλο» μέχρι τελικής πτώσεως. Κατηχητές, γονείς και παιδιά, να βρέχονται με λάστιχα, νερο-πίστολα, μπουκάλια και άλλα μέσα, ενώ στεγνός δεν έφυγε κανείς από την γιορτή μας.
Αποχαιρετιστήκαμε και δώσαμε ένα πιο «στεγνό» ραντεβού, για τον Σεπτέμβριο και την νέα κατηχητική χρονιά του 2019-2020.
Καλό καλοκαίρι σε όλους!!!