27 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1167 προβολές

Δελτίο τύπου
Την Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014 το Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο και Λύκειο Νεάπολης παρουσίασε εορταστική εκδήλωση επί τη λήξει των μαθημάτων της σχολικής χρονιάς.
Στην αρχή απηύθυνε χαιρετισμό ο υποδιευθυντής κ. Ρεντάκης Νικόλαος.
Οι μαθητές του σχολείου παρουσίασαν με τρόπο επιμελημένο και ευσύνοπτο τις δράσεις και τα προγράμματα που εκπονήθηκαν κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, καθώς και τα θέματα που διαπραγματεύτηκαν οι 15 όμιλοι , οι οποίοι συγκροτήθηκαν και λειτούργησαν για πρώτη φορά στο σχολείο.
Καθώς το πρόγραμμα εκτυλισσόταν οι γονείς των μαθητών είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για το εκπαιδευτικό έργο που επιτελέστηκε , αλλά είχαν συγχρόνως την ευκαιρία να απολαύσουν τη χορωδία , τη χορευτική και τη θεατρική ομάδα του σχολείου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δημοσίων Έργων κ. Στράτος Σιμόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Θρησκευμάτων του Υπουργείου Παιδείας κ. Καλαντζής Γιώργος και ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου .
Στο κλείσιμο της εκδήλωσης μεταξύ των άλλων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ Βαρνάβας υπογράμμισε : «.. η συντονισμένη εργασία των παιδιών με την καθοδήγηση των καθηγητών τους αποδεικνύει πως όταν θέλουμε, μπορούμε. Το σχολείο μπορεί να κάνει βήματα μπροστά μέσα στο χώρο της Εκκλησιαστικής Εκπαίδευσης.… Στην πιο δύσκολη και ξεχασμένη περιοχή της Θεσσαλονίκης το σχολείο δίνει τη δική του μαρτυρία. Είναι ένα από τα καλύτερα σχολεία της πόλης .Το ποσοστό των επιτυχόντων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ ανήλθε φέτος στο 80%. Να συνεχίσουμε, λοιπόν, όλοι μαζί ενωμένοι .. «να σηκώσουμε τον ήλιο απ’ τη λάσπη ».
Κατακλείοντας την ομιλία του ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τη διευθύντρια του σχολείου , κ. Γαλόνη , το σύλλογο των καθηγητών , το σύλλογο των γονέων και κηδεμόνων, καθώς και τους γονείς των μαθητών για την εμπιστοσύνη με την οποία περιβάλλουν το σχολείο. Ευχαριστίες απηύθυνε και προς τους δύο γενικούς Γραμματείς, κ. Σιμόπουλο και κ. Καλαντζή.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως