31 Μαΐου 2019 | Τελευταία Νέα | 1117 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Πέμπτη 30 Μαΐου 2019 πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη γιορτή λήξης του σχολικού έτους του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου και Λυκείου Νεαπόλεως στον αύλειο χώρο του Σχολείου, στην Ξηροκρήνη.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Εκκλησιαστικού Σχολείου, με τον ζήλο που τους διακατέχει και σε συνεργασία με τους καθηγητές τους, παρουσίασαν σε βίντεο τις καινοτόμες δράσεις με τις οποίες ασχολήθηκαν κατά τη φετινή χρονιά, διάβασαν κείμενα, απήγγειλαν ποιήματα, έψαλλαν ύμνους και τραγούδησαν μελωδικά τραγούδια.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο πνευματικός πατέρας και καθοδηγητής του Σχολείου, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας, ο οποίος απηύθυνε λόγους πατρικούς και επαινετικούς προς τους μαθητές και τους καθηγητές για την πρόοδο και την προκοπή τους, ο νέος Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Αλέξανδρος Κόπτσης, ο Επίκουρος Καθηγητής της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης κ. Ευάγγελος Πεπές, ο οποίος υπήρξε και ο ίδιος ένας από τους πρώτους μαθητές του Σχολείου, ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Πατσάνης, κληρικοί, γονείς και κηδεμόνες των μαθητών, ενώ όλους τους καλωσόρισε η Διευθύντρια του Σχολείου κυρία Αικατερίνη Γαλώνη.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως