31 Αυγούστου 2019 | Τελευταία Νέα | 2979 προβολές

Δελτίο τύπου

Με αρχηγό τον πατέρα Εμμανουήλ Μπουζίνο και με την άψογη συνεργασία υπαρχηγών, στελεχών και ομαδαρχισσών ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η τρίτη κατασκηνωτική περίοδος των κοριτσιών Γυμνασίου-Λυκείου στο Ποσείδι που έλαβε χώρα από τις 7 έως τις 17 Αυγούστου 2019.

Η γενική ονομασία της περιόδου ήταν: «Από την Πόλη έρχομαι…». Η περίοδος, λοιπόν, ήταν αφιερωμένη στην Πόλη των πόλεων, στη βασιλεύουσα, την Κωνσταντινούπολη. Σκοπός ήταν να τονίσουμε την ιστορική συνέχεια του ελληνισμού από το ανατολικό ρωμαϊκό κράτος, τη Ρωμανία, και ότι είμαστε απόγονοι των Ρωμιών που ως κέντρο της Ρωμιοσύνης είχαν, έχουν και θα έχουν την Κωνσταντινούπολη. Οι ονομασίες των 12 ομάδων ήταν οι εξής:

  1. Φανάρι

2.Μπαλουκλή

3.Μονή της χώρας

4.Αγιά Σοφιά

5.Βόσπορος

6.Παναγία Βλαχερνών

7.Ιππόδρομος

8.Ζωγράφειο

9.Μεγάλη του γένους σχολή

10.Πύλη του Ρωμανού

11.Χάλκη

12.Άη Γιώργης ο Κουδουνάς

Μια ακόμη περίοδος πέρασε γεμάτη παιχνίδι, γέλιο, τραγούδι και Χριστό! Τα παιδιά μας είχαν την ευκαιρία να ξεφύγουν από τα άγχη της καθημερινότητας και να αποτοξινωθούν από την τεχνολογία. Αυτή η περίοδος του δεκαπενταύγουστου, όπως πάντα έτσι και τώρα, ήταν αφιερωμένη στα κορίτσια και η παρουσία της Παναγίας μας ήταν αισθητή. Τα παιδιά μέσω της προσευχής, της νηστείας και του μυστηρίου της εξομολόγησης προετοιμάστηκαν κατάλληλα για να μεταλάβουν «Σώμα και Αίμα Χριστού».

Το Σάββατο 10 Αυγούστου με μεγάλη μας χαρά υποδεχτήκαμε τον πνευματικό μας πατέρα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα, που με κάθε τρόπο δείχνει την αγάπη του προς τα πρόσωπα μας, τη νεότητα, για αυτό και εμείς τον ευχαριστήσαμε με πολύ τραγούδι και χορό!

Και κάπως έτσι, ο Καλός Ποιμήν κλείνει τις πύλες του και φέτος, αποχαιρετώντας τα αγαπημένα του χαμογελαστά πρόσωπα και δίνοντας ραντεβού για του χρόνου! #Ανήκουμε_εδώ

Εκ της Κατασκηνώσεως