18 Ιουνίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1338 προβολές

Δελτίο Τύπου

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος με αφορμή τη συμπλήρωση τριακοσίων χρόνων από τη γέννηση του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού (1714) αναγνωρίζοντας την ανθρωποπλαστική δύναμη της λογοτεχνίας προκήρυξε διαγωνισμό, με τον οποίο προσκάλεσε τους μαθητές να προσεγγίσουν μέσα από το γραπτό λόγο την προσφορά του εθνοϊερομάρτυρα Αγίου Κοσμά του Αιτωλού .

Θέμα του διαγωνισμού : «Ιχνηλατώντας τα μονοπάτια που διάβηκε ο πατρο-Κοσμάς : Η ζωή , το έργο και το μαρτύριο του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού».

Η Ιερά Μητρόπολή μας χαίρει και συγχαίρει καθώς μεταξύ των βραβευθέντων συγκαταλέγονται μαθητές οι οποίοι φοιτούν σε σχολεία της επαρχίας της .

Οι βραβευθέντες :

  1. Η Αλεξάνδρα Σίσκου και η Αικατερίνη Αραμπατζή, μαθήτριες δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «Ελπίδα», Φίλυρο, πήραν το δεύτερο βραβείο με το ποίημα τους «Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός»
  2. Ο Θεόφιλος Ανθυμίδης, μαθητής δημοτικού των Εκπαιδευτηρίων «Ελπίδα», Φίλυρο , έλαβε το δεύτερο βραβείο με το διήγημά του «ο Πατροκοσμάς και ο Παππούς μου»
  3. Ο Νικόλαος Μαστορέκας, μαθητής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Νεάπολης, έλαβε το δεύτερο βραβείο με το ποίημα «φωτισμένη μορφή»
  4. Η Ευτυχίς Πούλιου ,μαθήτρια του Πρότυπου ΓΕΛ, Ωραιοκάστρου , έλαβε το δεύτερο βραβείο με το διήγημά της «όταν η διδαχή βλαστάνει»
  5. Και η ομάδα μαθητριών: Φωτεινή –Μαρία Μανούκα, Αθηνά Πεχλιβανίδου , Μαρία Χαλκίδου , Μαρία Πατσούρα , Φωτεινή Φασούλα και Θωμαΐς Φωτιάδου από τα Εκπαιδευτήρια Φρυγανιώτη έλαβε το Πρώτο Βραβείο με το μυθιστόρημα «Κοσμάς ο Αιτωλός».

 

Συγχαρητήρια, παιδιά !

Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως  

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA