15 Μαΐου 2018 | Τελευταία Νέα | 916 προβολές

Δελτίο Τύπου

Το ιδιαίτερα ενδιαφέρον ιστορικό μυθιστόρημα του ιστορικού – αρχαιολόγου Αρχάγγελου Γαβριήλ με τον εμπνευσμένο τίτλο «Ο Αετός της Καππαδοκίας» παρουσιάστηκε στην αίθουσα “Καισάρεια” του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Γεωργίου Νεαπόλεως.

Το ενδιαφέρον του βιβλίου εστιάζεται όχι απλώς στο θέμα του και την αλήθεια των γεγονότων τα οποία αφηγείται αλλά στο ότι, αφενός, ο συγγραφέας είναι εγγονός του κεντρικού “ήρωα” και, αφετέρου, ότι το πρόσωπο αυτό τιμάται ιδιαίτερα από τον δήμο των Νεαπολιτών, αφού το όνομά του έχει δοθεί σε κεντρικό δρόμο της πόλης.

Πρόκειται για τον ξακουστό γιατρό, δάσκαλο και κοινωνικό αγωνιστή Αρχάγγελο Γαβριήλ, ο οποίος ασκούσε την ιατρική στο Νέβσεχιρ, τη Νεάπολη της Καππαδοκίας, προσφέροντας τη φροντίδα του σε όλους τους ασθενείς, ανεξαρτήτως θρησκείας και εθνικότητας. Ήταν δε μία εξέχουσα προσωπικότητα των αρχών του εικοστού αιώνα στην ευρύτερη περιοχή της Καππαδοκίας και όχι μόνο.

Για το βιβλίο μίλησαν η κυρία Άννα Τσιλιγκίρογλου – Φαχαντίδου, ιατρός – ομότιμη καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και συγγραφέας, ο κ. Κώστας Νίγδελης, φιλόλογος – συγγραφέας και Διευθυντής του Μουσείου Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, ο κύριος Πάρης Βορεόπουλος, εκπαιδευτικός και συγγραφέας, ο οποίος διάβασε αποσπάσματα από το βιβλίο, και ο ίδιος ο συγγραφέας. Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρωτ. Ελευθέριος Κουτσαυτάκης.

Εκ του Ιερού Ναού