18 Φεβρουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 609 προβολές

Δελτίο τύπου

Το απόγευμα της Κυριακής 16 Φεβρουαρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Άθως» του Ιερού Ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως έγινε η βιβλιοπαρουσίαση του β’ τεύχους του βιβλίου «Για τους γονείς που ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ όλα», το οποίο περιέχει ερωτήματα εφήβων και αντίστοιχες απαντήσεις. Για το νέο βιβλίο μίλησε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στην χρησιμότητα ενός τέτοιου πονήματος εκφράζοντας παράλληλα την ευαρέσκειά του για τη συγκεκριμένη έκδοση επαινώντας και ενθαρρύνοντας όλους τους συντελεστές. Στη συνέχεια του λόγου του με έμπνευση από την παραβολή του Ασώτου, καθώς η παρουσίαση έγινε τη δεύτερη Κυριακή του Τριωδίου, «Κυριακή του Ασώτου», την ερμήνευσε με λόγια πατρικά, σημειώνοντας ότι η αγάπη του Θεού είναι ανώτερη από την ανθρώπινη δικαιοσύνη.

Ο κύριος Αθανάσιος Κανάκης, Ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας, εκλεκτός και πολύτιμος συνεργάτης της Ιεράς Μητροπόλεως, τόνισε με τη σειρά του την σπουδαιότητα της έκδοσης αυτής τόσο για τους γονείς όσο και για τα παιδιά με αναφορά σε καίρια στοιχεία της Ψυχολογίας. 

Τέλος, ο συγγραφέας, Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Οικονόμου, Δρ. Θεολογίας και Καθηγητής Μ.Ε. αναφέρθηκε στο ιστορικό της συγγραφής και της έκδοσης αποτυπώνοντας την σχετική αγωνία και δυσκολία λόγω και της ιδιαίτερης φύσης των ερωτημάτων, που αποτέλεσαν τα περιεχόμενα του βιβλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ερωτήματα αυτά διατυπώθηκαν αυτούσια από μαθητές και μαθήτριες Γυμνασίου και Λυκείου.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του εκλεκτό ακροατήριο. Επίσης, παρόντες ήταν οι υπεύθυνοι από το «Αρχονταρίκι», το οποίο εξέδωσε και διαθέτει το βιβλίο. 

Οι ομιλητές παρουσίασαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο το περιεχόμενο του βιβλίου, το οποίο συνίσταται από 37 θεολογικού και όχι μόνο περιεχομένου ερωτήσεις προς τους γονείς και τις αντίστοιχες απαντήσεις. Οι απαντήσεις συνοδεύονται από την πρωτότυπη και εξαιρετική εικονογράφηση του Ανδρέα Λεούδη, ο οποίος είχε τη σύνολη γραφιστική επιμέλεια.

Κεντρική – Αποκλειστική Διάθεση 

για Βιβλιοπωλεία και καταστήματα: 

«Αρχονταρίκι», 2315502981