16 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1667 προβολές

Δελτίο Τύπου

B’ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΤΙΚΗΣ
Πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015, η δεύτερη συνάντηση του Σεμιναρίου Εξομολογητικής της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως (υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ποιμαντικής επιμόρφωσης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών), στο οποίο συμμετέχουν ιερείς της Μητροπόλεως, στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Ηλιουπόλεως.
Την δεύτερη αυτή συνάντηση προλόγισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ.κ. Βαρνάβας, ο οποίος αναφέρθηκε στη σημασία του μυστηρίου της Εξομολογήσεως.
Η σημερινή θεματική ενότητα είχε τίτλο «Η εφαρμογή των ιερών κανόνων στο μυστήριο της Εξομολογήσεως». Εισηγητές ήταν ο πατήρ Γεώργιος Μίλκας, θεολόγος – καθηγητής μεσης εκπαίδευσης και ο πατήρ Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής στο Τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., οι οποίοι ανέπτυξαν τα θέματα «Η επιβολή των κανόνων της Εκκλησίας στην εξομολόγηση των νέων σήμερα» και «Ακρίβεια και Οικονομία ως γενικές ποιμαντικές αρχές» αντίστοιχα.
Των εισηγήσεων, της συζήτησης που ακολούθησε και των συμπερασμάτων που εξήχθησαν προηγήθηκε ο αγιασμός, τον οποίο τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας.
Η συνάντηση τελείωσε με γεύμα για όλους τους συμμετέχοντες ιερείς, που παρατέθηκε στην κατακόμβη του Ιερού Ναού.
Εκ της Ι.Μητροπόλεως