29 Δεκεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 1507 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2019, μια πολύ συγκινητική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τελετών του Α.Π.Θ.

Η αδελφότητα Εξωτερικής Ιεραποστολής θέλοντας να τιμήσει τον πνευματικό της πατέρα και πρώτο ιεραπόστολο του Κογκό π.Χρυσόστομο Παπασαραντόπουλο παρουσίασε ένα σπουδαίο αφιέρωμα στη ζωή, τη δράση και τη θυσία του.

Το πρόσωπο του αγίου Γέροντα σκιαγράφησαν άριστα, μέσα από τις εμπεριστατωμένες ομιλίες τους,  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κένυας κ.Μακάριος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  Κινσάσας κ. Νικηφόρος.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα συμμετείχαν η Χορωδία της Χριστιανικής Ελπίδος, η οποία με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της αναθέρμανε  το αίσθημα της χαράς των Χριστουγέννων  και η Γυναικεία Χορωδία της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλως και Σταυρουπόλεως «Αγία Κασσιανή η Υμνογράφος» που ταξίδεψε το κοινό στον κόσμο της ποίησης και της παράδοσης.

Ιδιαιτέρως συγκινητική υπήρξε η στιγμή κατά την οποία η Αδελφότητα της Εξωτερικής Ιεραποστολής τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη  Γέροντα Αμφιλόχιο Τσούκο.

Η προβολή του αγίου προσώπου του π. Χρυσοστόμου Παπασαραντοπούλου κατάφερε να συγκινήσει το ακροατήριο και συγχρόνως να το ελέγξει και να  το αφυπνίσει.

« Οι χώρες είναι λευκές έτοιμες προς θερισμό…..»

Εκ του Γραφείου Τύπου