16 Δεκεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 1229 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με ιεροπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου ενδόξου Ιερομάρτυρος Ελευθερίου και της μητρός αυτού Ανθίας στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.

Επίκεντρο των λατρευτικών εκδηλώσεων ήταν ο ιστορικός Ιερός Ναός Αγίου Ελευθερίου Σταυρουπόλεως, δεύτερη μητροπολιτική έδρα της Ιεράς Μητροπόλεως.

Την Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2017, ημέρα μνήμης των Αγίων, του Όρθρου και του Αρχιερατικού Συλλείτουργου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολιτης Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλος μετά του Ποιμενάρχου της Ιεράς Μητροπόλεως, Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Σισανίου και Σιατίστης Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Εφραίμ Τριανταφυλλόπουλος, ο οποίος ανέλυσε εύστοχα το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στο τέλος ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας, αφού προχείρισε σε αναγνώστες τον θεολόγο και υποψήφιο κληρικό κ. Γεώργιο Παπαδόπουλο και τον ιερόπαιδα της ενορίας Βασίλειο Τυρογιάννη, ευχαρίστησε τον Άγιο Σιατίστης για την παρουσία του και την συνέχιση της παραδόσεως των προκατόχων τους Αρχιερέων, τους πατέρες και τους συνεργάτες του Ναού για τη διοργάνωση της πανηγύρεως και τον πιστό λαό του Θεού για τη συμμετοχή του στο πανηγύρι της ενορίας ενώ ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα.

Παρόντες στις ιερές ακολουθίες ήταν και εκπρόσωποι της Πολιτείας και του Δήμου Παύλου Μελά με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Δημήτριο Δεμουρτζίδη. 

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως