17 Δεκεμβρίου 2014 | Τελευταία Νέα | 2153 προβολές

Δελτίο τύπου

Για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την εκδημία του αγωνιστή Ιεράρχη Μακαριστού Μητροπολίτη Κονίτσης κυρού Σεβαστιανού τελέστηκε την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014 Αρχιερατικό Συλλείτουργο στον Ι. Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη .

Στη μεγαλοπρεπή Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερούργησαν οι Μητροπολίτες Κονίτσης κ. Ανδρέας και Νεαπόλεως κ. Βαρνάβας.

Ο άγιος Κονίτσης φωτίζοντας τη μορφή του εορταζομένου αγίου Ανδρέα επεσήμανε με έμφαση τα γεγονότα- σταθμούς της ζωής του : την κλήση του από το Χριστό , την προσαγωγή του αδελφού του Πέτρου στον κύκλο των μαθητών , τις αποστολικές περιοδείες του , την ίδρυση της Εκκλησίας της Κωνσταντινούπολης –η οποία μάλιστα σήμερα πανηγυρίζει για τη Θρονική εορτή της –τα θαύματα και το μαρτύριό του στην Πάτρα. Ο Σεβασμιώτατος κ. Ανδρέας, παίρνοντας αφορμή από το γεγονός ότι δύο απόστολοι αναδείχτηκαν από την οικογένεια του αγίου Ανδρέα, τόνισε το ιερό χρέος της ελληνικής οικογένειας να κατασταθεί φυτώριο αγιότητας. Είναι ανάγκη επιτακτική: αυτό το φυτώριο να μπολιάσει όλη την κοινωνία.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον άγιο Κονίτσης για τη δυναμική παρουσία του στο χώρο της Ιεραρχίας και τους αγώνες του στο πάντα φλέγον θέμα της Β. Ηπείρου.

Μνήμες από την πολύπαθη Β. Ήπειρο ζωντάνεψαν με τα τραγούδια τους τα μέλη της Γυναικείας χορωδίας της Μητροπόλεως « Αγία Κασσιανή Υμνογράφος»

Εκ του Γραφείου Τύπου