4 Δεκεμβρίου 2017 | Τελευταία Νέα | 2133 προβολές

Δελτίο Τύπου

Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Βαρβάρας στην Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και συγκεκριμένα στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Βαρβάβας, εντός του πρώην στρατοπέδου «Παύλου Μελά» στη Σταυρούπολη.

Την κυριώνυμο ημέρα, Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2017, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Όρθρος και στη συνέχεια το Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνου και συλλειτουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιουστίνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο βίο της Αγίας Βαρβάρας και συγκεκριμένα στο ανδρείο φρόνημά της και στην πίστη της που την κατέστησαν ως μία από τις πιο μεγάλες Αγίες της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η επίσημη Δοξολογία για τον εορτασμό του Πυροβολικού, του οποίου προστάτιδα είναι η Αγία Βαρβάρα, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της Πολιτείας και του Κοινοβουλίου, του Διοικητού του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστρατήγου κ. Δημητρίου Μπίκου, στρατιωτικών και πολιτικών αρχών, του Δημάρχου Παύλου Μελά κ. Δημητρίου Δεμουρτζίδη, φορέων της πόλης και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, κλείνοντας, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς για την αποδοχή της πρόσκλησης να συμμετάσχει στο πανηγύρι της Αγίας, τον Σωματάρχη για την άψογη συνεργασία ώστε να εορταστεί επίσημα το Πυροβολικό καθώς και για την έκθεση στρατιωτικών όπλων στον αύλειο χώρο της Εκκλησίας και όλους όσους κοπίασαν για τη χαρά της πανηγύρεως.

Εκ της Ι.Μητροπόλεως