3 Σεπτεμβρίου 2019 | Τελευταία Νέα | 736 προβολές

Δελτίο Τύπου

Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη το μνημόσυνο του ιερέως Δημητρίου και όλων όσοι μαρτύρησαν μαζί του και κάηκαν ζωντανοί από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στις 2 Σεπτεμβρίου 1944, ημέρα μνήμης του Ολοκαυτώματος της μαρτυρικής κοινότητας του Χορτιάτη.

Ο Σεβασμιώτατος, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα, αναφέρθηκε στη θυσία των ανθρώπων αυτών για την ελευθερία και την ειρήνη του τόπου.

Παρόντες στο μνημόσυνο ήταν ο Υφυπουργός Μακεδονίας – Θράκης κ. Θεόδωρος Καράογλου, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης κυρία Βούλα Πατουλίδου, ο Δήμαρχος Αμπελόκηπων – Μενεμένης και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, ο Δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη κ. Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, βουλευτές του Νομού Θεσσαλονίκης, ο Διοικητής του Γ’ Σώματος Στρατού Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Κούτρας, δήμαρχοι, πολιτικές και στρατιωτικές αρχές, σύλλογοι και φορείς του Χορτιάτη, και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια τελέσθηκε στο μνημείο του Ολοκαυτώματος το καθιερωμένο τρισάγιο στη μνήμη των θυμάτων, εκφωνήθηκαν ομιλίες καθώς και τα ονόματα των θυμάτων, και, τέλος, πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως