20 Μαρτίου 2018 | Τελευταία Νέα | 868 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας τέλεσε το μυστήριο του Ιερού Ευχελαίου στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Συκεών.
Ομιλητής ήταν ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Βασίλειος Καλλιακμάνης, καθηγητής του Τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο οποίος αρχίζοντας απο την φράση της Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου «το γήρας περικράτησον», αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που μαστίζει τη χώρα μας και μέσα από κάποια παραδείγματα απο τους βίους των Αγίων, τόνισε την αξία και τη συμβολή των ηλικιωμένων στην ανατροφή των νεοτέρων γενεών.
Τελειώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους πατέρες του Ιερού Ναού για τη φιλοξενία, τους πατέρες και τον πιστό λαό του Θεού που συμμετείχαν στο Ιερό Ευχέλαιο και αφού ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη στον πνευματικό τους αγώνα και Καλή Ανάσταση, χειροθέτησε αναγνώστη τον Ευάγγελο Μπαμπατζιάνη, κατηχητή της ενορίας και συνεργάτη της Ιεράς Μητροπόλεως στον τομέα της νεότητας.

Εκ της Ιεράς Μητροπόλεως