5 Αυγούστου 2016 | Τελευταία Νέα | 1970 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στον Πανηγυρικό Εσπερινό που τελέστηκε με μεγαλοπρέπεια και αρχοντιά στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως Σωτήρος στο Κορδελιό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016.

Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος στο πολυπληθές εκκλησίασμα και αφορμώμενος από το ιερό γεγονός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος υπογράμμισε την ύψιστη σημασία που είχε η προσευχή, ως προσωπική συνάντηση και συνομιλία με το Θεό στη ζωή του Χριστού, και κατ΄ επέκταση και στη ζωή όλων των χριστιανών.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος σύστησε ένα νεαρό, τον Παναγιώτη, Έλληνα τρίτης γενιάς που ζει και σπουδάζει στην Αμερική και που βρίσκεται στην Ελλάδα με την ευχή και την καθοδήγηση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βοστώνης κ. Μεθοδίου. Από τα χρόνια του Μακαριστού Μητροπολίτου Διονυσίου, ισχυροί δεσμοί συνδέουν τη Μητρόπολη Βοστώνης με τη Μητρόπολή μας. Στο πλαίσιο αυτής της πνευματικής φιλίας έχει προγραμματιστεί, όπως εξήγγειλε ο Σεβασμιώτατος, η ανταλλαγή και φιλοξενία στελεχών αμφοτέρων των Ιερών Μητροπόλεων (Βοστώνης- Νεαπόλεως).

Εκ του Γραφείου Τύπου