30 Απριλίου 2021 | Τελευταία Νέα | 741 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τη Μεγάλη Παρασκευή, 30 Απριλίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ.Βαρνάβας χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης, ο οποίος τελέστηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Τιμίου Προδρόμου στη Νεάπολη. Στην ακολουθία παρέστησαν ο Βουλευτής κ.Κωνσταντίνος Γκιουλέκας και ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ.Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού κυρού Διονυσίου και στη συνέχεια, πλαισιούμενος από τους δημάρχους Αμπελοκήπων–Μενεμένης  κ.Λάζαρο Κυρίζογλου και Ευόσμου–Κορδελιού κ.Κλεάνθη  Μανδαλιανό κατευθύνθηκε στα Κοιμητήρια του Ευόσμου, όπου τέλεσε τρισάγιο στον τομέα που αναπαύονται  οι κεκοιμημένοι νοσήσαντες  από τον ιό  Covid 19. Ο Σεβασμιώτατος απευθυνόμενος παραμυθητικά στους παρευρισκόμενους πενθούντες συγγενείς αναφέρθηκε στη στοργή και στην πρόνοια της Εκκλησίας του Χριστού να μνημονεύει τους κεκοιμημένους, να τους κρατά «ζωντανούς» προσευχητικά στη θύμηση μέχρι τη στιγμή που… ο ήχος της σάλπιγγας θα σημάνει την Ανάσταση.  

Οφειλετικώς υπογραμμίζουμε ότι οι ιεροψάλτες του Καθεδρικού Ναού προεξάρχοντος του κ.Δήμου Παπατζαλάκη απέδωσαν αριστουργηματικά τους ιερούς ύμνους.

Εκ του Γραφείου Τύπου