17 Οκτωβρίου 2015 | Τελευταία Νέα | 1747 προβολές

Δελτίο Τύπου

Στον Αρχιερατικό Εσπερινό ο οποίος τελέστηκε στο Ναΰδριο των Αγίων Αναργύρων του Γενικού Νοσοκομείου Παπαγεωργίου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας , την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015.

Ο π. Παναγιώτης Κωστούλας παρουσίασε με τρόπο περιεκτικό και εποικοδομητικό τη σχέση της αμαρτίας με την εμφάνιση της ασθένειας: α) η αμαρτία είναι αποτέλεσμα της πτώσης της ανθρώπινης φύσης , β) η ασθένεια κάποιες φορές είναι απότοκος της προσωπικής αμαρτίας του καθενός . Για τούτο ο Κύριος παραγγέλλει στον παραλυτικό «ίδε υγιής γέγονας μηκέτι αμάρτανε» γ) η ασθένεια αρκετές φορές παραχωρείται για να φανερωθεί η δόξα του Θεού μέσα από την θαυματουργικώς επιτελούμενη ίαση.

Ο πατήρ έκλεισε την ομιλία του με μια προσευχή του Μεγάλου Βασιλείου σε καιρό ασθένειας : «μετά φόβου και ταπεινοφροσύνης προσεύχου τω Θεώ .  Αίτησον ο οφείλεις αιτήσαι .  Αυτός γάρ σε έπλασε και οίδεν πως εκάστω συμφέρει είτε υγιαίνειν είτε ασθενείν».

Παρόντες στην Ακολουθία του Εσπερινού ήταν ο ιστορικός Πρόεδρος κ. Ν. Παπαγεωργίου , ο Πρόεδρος του Νοσοκομείου κ. Β. Παπάς, ο απερχόμενος Διοικητής κ. Γ. Καρατζάς ,πολλοί από το Νοσηλευτικό και Διοικητικό προσωπικό καθώς και πιστοί.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Βαρνάβας ευχήθηκε στο εκκλησίασμα υγεία σώματος και ψυχής .

Εκ του Γραφείου Τύπου