2 Φεβρουαρίου 2020 | Τελευταία Νέα | 943 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2020, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Υπαπαντής,το οποίο βρίσκεται εντός του Επισκοπείου τελέστηκε μέσα σε κλίμα κατανυκτικό και ευφρόσυνο ο  Εσπερινός της Δεσποτικής Εορτής.

Ο χώρος του Επισκοπείου  πληρώθηκε από νέους και παιδιά που διακονούν στο Ιερό Βήμα.

Ο  πρωτοπρεσβύτερος και ακαδημαϊκός Δάσκαλος πατήρ Βασίλειος Καλιακμάνης στο λόγο του είπε: «Σεβασμιώτατε, σίγουρα σήμερα θα είστε πολύ χαρούμενος καθώς, ως ο Οικοδεσπότης, υποδέχεσθε στο Επισκοπείο τους ιερόπαιδες της Μητρόπολης. Τόσοι νέοι άνθρωποι, τόσα παιδιά προοιωνίζουν ένα καλύτερο μέλλον, μια καλύτερη κοινωνία!». Στη συνέχεια, ο Ομιλητής αναφέρθηκε στα πέντε πρόσωπα, την Υπεραγία Θεοτόκο, τον Μνήστορα Ιωσήφ, τον Κύριο, την προφήτιδα Άννα και τον πρεσβύτη Συμεών,  που συνθέτουν την ιερή σκηνή της Υπαπαντής του Κυρίου υπογραμμίζοντας τον ιδιαίτερο ρόλο του καθενός.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ.Βαρνάβας με λόγια πατρικά καλωσόρισε τους νεαρούς διακόνους του Ιερού Βήματος και των αναλογίων και μίλησε για την ύψιστο υπούργημα της ιεροσύνης που αξιώνει τον χοϊκό άνθρωπο να διακονεί τα ουράνια Μυστήρια.

Εκ του Γραφείου Τύπου