29 Ιουνίου 2014 | Τελευταία Νέα | 1101 προβολές

Δελτίο τύπου
Στον Εσπερινό του πανηγυρίζοντος Ιερού Ναού των Δώδεκα Αποστόλων Πεύκων χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας το απόγευμα της Κυριακής 29 Ιουνίου .
Στο τέλος του Εσπερινού ο π. Παναγιώτης Κωστούλας αφορμώμενος από τους στίχους της Β προς Κορινθίους επιστολής του Αποστόλου Παύλου, σχολίασε : «….χαίρετε , καταρτίζεσθε, παρακαλείσθε και ο Θεός της αγάπης και της ειρήνης έσται μεθ’ υμων». Σε αυτές τις λέξεις περικλείεται όλο το νόημα και ο σκοπός της πνευματικής ζωής. ..
Οι άγιοι Απόστολοι τους οποίους τιμούμε σήμερα , διεμήνυσαν σε όλα τα έθνη και σε όλους τους καιρούς τη δύναμη της πίστης . Σύμφωνα με το παράδειγμα εκείνων και εμείς οι χριστιανοί είμαστε υποχρεωμένοι στην καθημερινότητά μας να βιώνουμε τη χαρά , την παρηγοριά και την ειρήνη του Χριστού .
Η Πίστη στο Χριστό δεν είναι διανοητική εργασία ,δεν είναι καρπός μόνο της μελέτης ασκητικών και πατερικών κειμένων . Για την απόκτησή της απαιτείται μετάνοια και ταπείνωση».
Μετά το πέρας του Εσπερινού στον αύλειο χώρο του Ναού οι πιστοί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εκδήλωση με παραδοσιακά τραγούδια.
Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως