29 Αυγούστου 2016 | Τελευταία Νέα | 1455 προβολές

Δελτίο Τύπου

Την Κυριακή 28 Αυγούστου 2016, στον Πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό του Τιμίου Προδρόμου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας μαζί με τον φιλοξενούμενο Αρχιεπίσκοπο Μπουζαίου και Βράντσεα κ. Κυπριανό, αφού υποδέχθηκαν απότμημα του Τιμίου Σταυρού, λιτανευτικά Το προσήγαγαν σε προσκύνηση των πιστών.

Στη συνέχεια, τελέσθηκε μεγαλοπρεπής Εσπερινός χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Μπουζαίου και Βράντσεα κ. Κυπριανού, ενώ έψαλλε μελωδικά, αποδίδοντας στη Ρουμανική γλώσσα βυζαντινούς ύμνους προς τιμήν του Τιμίου Προδρόμου,  χορός φοιτητών και υποψηφίων κληρικών της Θεολογικής Σχολής στη Ρουμανία.

Μετά το τέλος του εσπερινού, ο Αρχιεπίσκοπος Μπουζαίου και Βράντσεα κ. Κυπριανός ευχαρίστησε φιλοφρόνως τον οικείο Ποιμενάρχη για την πρόσκληση υπενθυμίζοντας τους στενούς δεσμούς που συνδέουν την εκκλησιαστική του περιφέρεια με την τοπική μας Εκκλησία επί  Μακαριστού Μητροπολίτη Διονυσίου.

Παρόντες ήταν ο Δήμαρχος Νεαπόλεως κ. Σίμος Δανιηλίδης, εκπρόσωποι του στρατού και της Αστυνομίας, καθώς επίσης ένας ομογενής από την Ιερά Μητρόπολη Βοστώνης Αμερικής και οι κυρίες που συγκροτούν το Δ.Σ. της Κατασκήνωσης του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Εκ του Γραφείου Τύπου