6 Αυγούστου 2022 | Τελευταία Νέα | 403 προβολές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Στον Ιερό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Κορδελιό τελέστηκε την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022 Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβα  ο οποίος πλαισιώθηκε από κληρικούς της Μητροπόλεως.

«Ο Ευαγγελικός στίχος μάς οδηγεί και μάς μεταφέρει «εις όρος υψηλόν». Ενώπιον των μαθητών Του μεταμορφώνεται ο Χριστός, ενώ δίπλα Του εμφανίζονται  δύο πρόσωπα της Παλαιάς Διαθήκης» με τούτη τη φράση ο Σεβασμιώτατος έδωσε το στίγμα, την τοπιογραφία του ιερού γεγονότος της θείας Μεταμόρφωσης του Χριστού».

«Ο Χριστός, τόνισε με έμφαση ο Επίσκοπος της Δυτικής Θεσσαλονίκης, μεταμορφώνει ολόκληρο τον κόσμο και την κτίση και αποκαθιστά στο αρχαίο κάλλος τον άνθρωπο. Ο Χριστός είναι το Πρόσωπο που ανήγγειλαν οι Προφήτες, που ήρθε όχι «για να κρίνει, αλλά για να αγκαλιάσει τον κόσμο». Έχουμε ανάγκη μεγάλη να ακούσουμε για το Φως, να μεταλάβουμε του Φωτός. Η Εκκλησία πορεύεται μέσα στο Φως και διακηρύσσει στους αιώνες τη νίκη του Φωτός. Οι άγιοι και η Υπεραγία Θεοτόκος μετέχουν στο θαβώρειο φως και καλούν στη ζωή του Φωτός τους πιστούς, για να τους καταστήσουν φωτοφόρους και φωτοειδείς!».

 

 

Ακολουθεί  ηχητικό  αρχείο με το κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου κ. Βαρνάβα   Εκ του Γραφείου Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως